Malzemeler
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Margarin
- Yarım Su bardağı Toz Şeker
- 5 Su bardağı Un
- 2 Paket Vanilya
- 2 Çorba Kaşığı Yoğurt
- 2 Adet Yumurta
- Kararında Hindistan Cevizi

İçi İçin
- 5 Adet Elma
- 2 Tatlı kaşığı Tarçın
- Yarım Su bardağı Toz Şeker

Şerbeti İçin
- Yarım Adet Limonun Suyu
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Su
- 2 Su bardağı Toz Şeker

Hazırlanışı

Hamur yoğuracağımız kaba yumuşamış margarini, yumurtaları, yoğurdu ve şekeri ekleyip krem haline gelene dek yoğuralım. Kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerine nemli bez örterek 20 dk. dinlendirelim. Bu arada kurabiyenin iç harcını hazırlayalım. Elmaları soyup rendeleyelim. İçine şeker ve tarçın ekleyip bıraktığı suyu çekene dek pişirelim.

Arzuya göre iri dövülmüş fındık ekleyelim. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparalım ve yuvarlayalım. İşaret parmağı yardımı ile hamurun iç kısmını mümkün olduğunca derin bir şekilde oyalım. Elmalı malzemeyi oluşan boşluğa dolduralım. Hamurun ağız kısmını büzerek kapatalım.

Hamurları margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim. Önceden ısıtılmış 190° ısılı fırında kurabiyeleri üzerleri açık pembe renk alana dek pişirelim. Bu arada şerbeti hazırlayalım. Tencereye şekeri, suyu, limon suyunu ekleyip 5 dk. kaynatıp ateşten alarak soğutalım. Kurabiyeler pişer pişmez fırından alıp soğuk şerbetin içinde ters yüz ederek 5-10 dk. şerbette bekletelim.

Kurabiyeleri şerbetten çıkarıp hindistan cevizi içinde yuvarlayalım.