Malzemeler:
1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı kızılcık ( çekirdekleri çıkarılmış)
Un
İç dolgu:
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı kaşığı ayçicek yağı
3 yemek kaşığı kaşığı yoğurt
3 yumurta
Hamur İçin:
1 su bardağı ceviz çeklmiş
Üstü İçin:
1 yumurta
Su
1/2 su bardağı bal
Hazırlanışı:
Hamur içi gerekli olan bütün malzemeleri bir araya getirelim
Un miktarını hamur kıvamına göre ekleyelim, hamurumuzun biraz sert olması gerekiyor.
Sert bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.
Hamurumuzun üstünü bir bez parçası ile kapatıp 30 dk kadar dinlenedirelim.
Hamurumuzu ince olacak şekilde açalım.
Şimdi içimizi hazırlayalım. Mikserde kızılcık, ceviz, tarçın ve portakal kabuğunu iyice parçalayalım.
Karışımı açtığımız baklava yufakımzın içine dökelim ve rulo haline getirelim.
Bir kapta 1 adet yumurta ve 1 yemek kaşığı suyumuzu çırpalım.
Fırça yardımı ile baklava rulomuzun üstüne sürelim ve sonra bıçakla 10 parçaya bölelim.
Fırın kabımıza pişirme kağıdı koyalım.
Ve üstüne baklava rulolarımızı yerleştirelim.
150 dereceye önceden ısıtılmış fırında üstleri altın rengi oluncaya kadar pişirelim.
Fırından çıkarınca üstlerine bal gezdirelim.