Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Nutella - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
19 Kasım 2016
Mesajlar
36.461
Seslenildi
2279 Mesaj
Etiketlendi
107 Konu
Ruh Hali
Sekercik

Oynayana 8 Ağustos Uluslararası Kedi Günü Kutlu Olsun

08 Ağustos 2019
1


8 Ağustos Uluslararası Kedi Günü Kutlu Olsun


8 Ağustos Uluslararası Kedi Günü kutlanıyor

Uluslararası Kediler Günü bugün dünya genelinde kutlanırken sosyal medyada da 'kedi bayramı' yaşanıyor.
Bugün Uluslararası Kedi Günü. Kediseverler, 2002'den bu yana her yıl 8 Ağustos'ta kutlanan kediler günü vesilesiyle insanların kedilerle olan bağlarını güçlendirmeye çalışıyor.



Uluslararası Kediler Günü, Uluslararası Hayvan Refahı Fonu tarafından 2002 yılında insanlarla kediler arasındaki bağı kuvvetlendirme ve genel olarak hayvan refahını ilgilendiren konulara farkındalık sağlamak amacıyla ilan edildi. Buna ek olarak Dünya Kedi Günü, Avrupa ülkelerinde 17 Şubat’ta, Rusya’da 1 Mart’ta kutlanıyor.

Türkiye'nin aksine sokakta kediye rastlamanın mümkün olmadığı ülkelerde ortaya çıkan ve ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Almanya, İtalya, Japonya, Rusya, Hindistan gibi dünyanın pek çok bölgesine yayılan kedi kafeler için bir hayli hareketli geçen 8 Ağustos Uluslarası Kedi Günü’nde aynı zamanda dünya genelinde hayvan özgürlüğü ve hakları için çalışan kurumlara bağışlar yapılıyor. Kedi kafeler son dönemde Türkiye'de açılmaya başlandı.



Sosyal medyanın vazgeçilmezleri arasında yer alan, fotoğrafları ve şirinlikleriyle Facebook, Twitter, Instagram gibi mecralarda adından hayli söz ettiren kediler için bugün Twitter’da da #internationalcatday etiketiyle mesajlar paylaşılıyor.

Nutella - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
19 Kasım 2016
Mesajlar
36.461
Seslenildi
2279 Mesaj
Etiketlendi
107 Konu
Ruh Hali
Sekercik
Standart Cevap: 8 Ağustos Uluslararası Kedi Günü Kutlu Olsun
08 Ağustos 2019
2

En güzel gün..
*Şahsen bir -kedi manyağı- biri olarak, {Genel anlamda Hayvan Severim, yanlış anlaşılmasın.} bugünü kutluyorum.
Kediler ; çok özel hayvanlardır. Herkes "nankör" diye tanımlar, ancak insancıklara göre daha merhamet - vicdan sahibidirler. En azından, yavrusunu doğurup bırakıp kaçan insan olan annelere nazaran, inanın daha vicdanlı annedir. Bir yavrusuna zarar gelsin, o zaman görün halini.. {Benim kedi bakarken ki zamanlarımda, başıma gelmişti, oradan biliyorum. Şuanda da, evimde değil ama dışarıda her gün baktığım bir sürü PİSİ'm var..}
Onları normal bir insan anlayamaz. Hal ve hareketleri, mırıldanarak size bir şeyler anlatmaya çalışmaları, sürünmeleri, pati hareketleri vs.. Ancak gerçekten vicdan sahibi ve gerçekten/asla yadırgamadan kedi seven birisi, o minik bedenlerin neler anlatmak istediğini anlayabilir..
Onlar sizi çok net bir şekilde hissedebiliyorlar. Evet, siz üzgün olduğunuzda nasıl bir tepki vermesi gerektiğini çok iyi biliyorlar. Ya da siz mutluyken nasıl şımarıklık yapacaklarını, onlar da biliyorlar..
*Neyse ben anlatmak ile bitiremem bu minik bedenleri, uzun lafın kısası ;
En Sevdiğim Minnoşların Günü Kutlu Olsun
..!

Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj