'Vatanım Sensin' dizisinde Halit Ergenç'in hayat verdiği Binbaşı Cevdet karakterinin, bölümün sonunda Yunan üniformasıyla halka seslenmesi izleyicileri şok etti. Konuyu sosyal medyada değerlendiren izleyicilere göre üç olasılık var; Cevdet ya hafızasını kaybetti, ya Yunan ordusuna sızdı ya da gerçekten hain!

Kanal D'nin yeni sezondaki iddialı yapımlarından biri olan "Vatanım Sensin", 27 Ekim Perşembe günü izleyiciyle olan randevusuna çıktı. Yapımını O3 Medya'nın üstlendiği, yönetmen koltuğunda Yağmur ve Durul Taylan kardeşlerin oturduğu, başrollerini ise Halit Ergenç, Bergüzar Korel ve Onur Saylak'ın paylaştığı dizi, ilk bölümüyle seyirciden tam not aldı.


SOSYAL MEDYADA OLAY YARATTI

-
Büyük bir savaşın içinde parçalanan bir ailenin yeniden bir araya gelme hikâyesini konu edinen dizi, daha ilk bölümünden sosyal medyada ses getirdi. Halit Ergenç'in hayat verdiği Binbaşı Cevdet karakterinin ilk bölümün sonunda Yunan üniformasıyla halka seslenmesi, tartışma konusu oldu.


CEVDET'LE İLGİLİ 3 FARKLI TEORİ

-
Selanik müdafaası esnasında şehit düştüğü düşünülen Binbaşı Cevdet'in Yunan işgal ordularının Albay Cevdet'i olarak İzmir'e geri döndüğü sahnenin yayınlanmasıyla beraber, sosyal medyada çeşitli teoriler ortaya atıldı.
-
Seyirciler üç ihtimalin üzerinde duruyor. İlki; Binbaşı Cevdet'in esir düşüp hafızasını kaybettiği, ikincisi de Cevdet'in ilk bölümde karşısına çıkan Eşref'le
-
işbirliği yaparak Yunan ordusuna sızdığı yönünde. Üçüncü teoriye göre ise yaşadıklarından sonra umudunu tamamen yitiren Cevdet, gerçekten hain...


OĞLUNU İNFAZ ETMEK ÜZEREYKEN...

-
Kahraman bir şehit olarak toprağa verdikleri Cevdet'in hain bir işgalci asker olarak İzmir'e dönüşünün ardındaki sır, dizinin ikinci bölümünde ortaya çıkacak. Cevdet, oğlu Ali Kemal'i infaz etmek üzereyken karısı Azize'yle karşı karşıya gelecek.
Cevdet'in yaşadığı ve şehre döndüğünü haberi, ailenin diğer üyelerinin yanı sıra Miralay Tevfik'te de şok edecek.

Kardeşler büyüdü

-
"Vatanım Sensin" dizisinin ilk bölümünde küçük birer çocuk olan Ali Kemal, Hilal ve Yıldız'ı ikinci bölümde büyümüş göreceğiz. 'Ali Kemal' rolünde Kubilay Aka, 'Hilal' rolünde Miray Daner ve 'Yıldız' rolünde ise Pınar Deniz izleyici karşısına çıkacak...
-
Babalarının öldüğü haberiyle hayatları alt üst olan, Selanik'in işgaliyle beraber kendilerini İzmir'de bulan Ali Kemal, Hilal ve Yıldız, anneleri Azize'nin fedakar çabalarıyla hayatlarını devam edirirler. Üç kardeşin üçü de birbirinden siyah ve beyaz gibi farklıdır.
-
Ailenin büyük oğlu Ali Kemal; babasına hayran, onun gibi kahraman bir asker olmak isteyen bir çocuktur. Fakat gerçek ailesinin yıllar önce öldüğü gerçeğini öğrenmesiyle hayatı sarsılır.
-
Güzelliği dillere destan olan Yıldız; eğlenceli, şımarık, çocuksu, arzulu ve kırılgan bir genç kızdır. Hayattaki en büyük amacı kabul gören, iyi bir yaşam süren biri olmaktır.
-
Hilal ise zeki, cevval ve münevver bir genç kızdır. İşgal altında olan vatanı kurtarmayı düşünen az sayıda vatanperverden biridir. Hilal için uğruna babasını kaybettiği vatan, en büyük değerdir.
Binbaşı Cevdet'in ölüm haberiyle birlikte bu üç çocuğun da tüm yükü Azize'nin omuzlarına kalmıştır. Azize; büyüme çağındaki çocuklarını hem düşmandan hem kendilerinden korumaya çalışır.

Mynet