Apple Retina Macbook Pro’nun yeni versiyonu çok yakında tanıtılacak. Son gelen bilgilere göre Apple süper ince bir cihaz geliştiriyor. 13 inç ekrana sahip olan MacBook Pro son olarak Mart 2015 tarihinde, 15 inçlik model ise Mayıs 2015’te güncellenmişti. Bugün yakın tarihte tanıtılması beklenen bu diz üstü bilgisayarı almak için 10 önemli nedeni sıralıyoruz.

Hakkında çıkan iddialara göre en büyük yenilik olarak çıkarılabilir dokunmatik ekrana sahip olabileceği ve bugüne kadar üretilmiş en iyi işlemci ile geleceği söylenen MacBook Pro’nun Haziran ayında tanıtılması bekleniyor. Ürettiği akıllı telefon, tablet ve bilgisayarlarda kendi yazılımını kullanan Apple tasarım konusunda da her seferinde dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Steve Jobs ve Steve Wozniak tarafından 1976’da kurulan şirket günümüzde dünyanın en büyük teknoloji firmaları arasında liderliğe oynuyor ve kendine has yazılımı ile özel bir kullanıcı kitlesi bulunuyor.



Tek Bir Kablo Çözümü

MacBook sadece USB Type-C ile bağlantı seçeneğine sahip 4K monitörlere bağlantı imkanı tanıyacak, 30Hz de 4K çözünürlüklü video oynatabilen bu monitörlerle MacBook’a ikinci kaliteli bir ekran kazandırabilirsiniz. Ayrıca USB-C girişi şarj konusunda da piyasada artmaya başlayan akıllı telefonlarla aynı data ve şarj girişine sahip olarak kablo çeşitliliğini ortadan kaldıracak.

Harici Bataryalar İle Şarj İmkanı

Akıllı telefonların vazgeçilmezleri arasında olan taşınabilir bataryaların kapasiteleri 10.000mAh seviyesini geçmiş durumda. USB Type-C girişi sayesinde bu taşınabilir bataryalar ile MacBook’u da şarj edebileceksiniz, tabii bunun için yüksek kapasiteli bir harici bataryaya ihtiyacınız var.

4K Video Oynatabilme

iPhone 6S ile birlikte 4K video kaydı yapabilen akıllı telefonlarını tanıtan Apple bu videoları MacBook’ta izlemenize olanak sağlayacak. Bu aynı zamanda çok güçlü bir grafik işlemcinin de yeni cihazda yerini alacağının habercisi.

İnce Hafif Yapı

MacBook’lar bildiğiniz gibi özellikle Air modeli başta olmak üzere tasarımsal anlamda her zaman en üst seviyeyi temsil ediyor. Yeni cihazda da bu kadar yüksek donanım özellikleri olmasına rağmen oldukça ince ve şık bir tasarımla karşılaşacağız.



Eşsiz Tasarım

Gerek malzeme kalitesi, gerekse eşsiz tasarım bir Apple geleneği ve bu gelenek Retina MacBook Pro 2016’da da geliştirilerek sürdürülecek. Ekran çerçevesi, klavye konumlandırılması, touch pad tasarımı gibi bir çok detayı kusursuz bir şekilde harmanlayan Apple şova devam ediyor.

Şaşırtıcı Derecede Güçlü Hoparlörler

Dizüstü bilgisayarlarda bir diğer önemli nokta da kuşkusuz hoparlör boyutu,ses kalitesi ve sesin kuvveti. Cihazın klavyesinin üstünde konumlanacak olan yenilenmiş hoparlörler yüksek ve kaliteli sesi birlikte sunuyor.

Yenilenmiş İşlemci

İntel ile işbirliğini sürdüren Apple, piyasaya sürülecek yeni MacBook’ta Core M5 işlemciyi kullanacak. Performans konusunda yeni bir çığır açması beklenen işlemci MacOSX ile harikalar yaratabilir.



Ekran Kalitesi

Ekran; renk, parlaklık, ve doğruluk konusu tartışmasız yeni MacBook hakkındaki en iyi şeylerden biri olacak. Bu güne kadar bir çok retina ekranlı model piyasaya sürüldü fakat görünen o ki bu sefer her şey çok farklı olacak.

Uzun Pil Ömrü

Retina MacBook 2016’nın tam 10 saat web’de gezinme performansı sunacağı belirtiliyor. Bekleme süresinin de 1 günü rahatlıkla aşacağı söyleniyor. Bu kadar ince tasarıma sahip bir cihazda işlemci ve yazılım optimizasyonu ile bu batarya performansını yakalayan Apple’ı tebrik etmek gerek.

Tüm Apple Ürünleri İle Kusursuz Uyum

iPhone, iPad, iPod ve Apple TV gibi bir çok ürün öncesinde olduğu gibi yeni MacBook’ta da birlikte harikalar yaratacak. Aynı ağa bağlı iPhone’nunuza gelen aramayı MacBook üzerinden cevaplayabilecek, iMessage alıp gönderebilecek ve cihazlarınızı senkronize edebileceksiniz.

Scroll.com.tr