AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor. Cumhurbaşkanı AKP'nin İzmir ve Ankara'nın da içinde bulunduğu 20 ilde belediye başkan adaylarını açıklıyor. Ancak yapılan hazırlıklar sırasında Ankara ve İzmir adayının yanlışlıkla ekrana yansıtılması sürprizin tadını kaçırdı.

AKP’de bugün 20 belediye başkanı adayının isminin açıklanması beklenirken gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup toplantısına çevrildi.

Habertürk TV’nin haberine göre AKP grup toplantısı öncesi yapılan hazırlık sırasında partinin Ankara ve İzmir Büyükşehir belediye başkan adaylarının ismi ekrana yanlışlıkla yansıtıldı. Habertürk muhabiri “İzmir için Nihat Zeybekci, Ankara için Mehmet Özhaseki açıklanacak” iddiasında bulundu.

Erdoğan grup toplantısında konuşuyor. Cumhurbaşkanı özetle şunları söyledi;

“Sancaktepe’de hayatlarını kaybeden askerlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Allah milletimizi ve askerimizi korusun.

Akdeniz’de Ege ve Kıbrıs’taki haklarımız meselesi Türkiye’nin üzerinde hassasiyetle durduğu konulardır. Arkasına Avrupa devletlerini alan Yunanistan ve Rum kesiminin davranışları tehdit eder hale gelmiştir. Uluslararası hukuktan doğan haklarımızı sonuna kadar kullanmakta ve buna karşı çıkanlara hadlerini bildirmekte kararlıyız. Fırsatçılık kötüdür, Akdeniz’de hakları olmayan alanlarda ekonomik ve siyasi hakimiyet kurmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.

Mülteci akını karşısında adeta tir tir titreyenler konu petrol, doğalgaz ve siyasi rant olduğunda birden aslan kesiliyorlar. Ne Doğu Akdeniz’de ne de diğer bölgelerde kendi tezlerimizden en küçük bir taviz vermeyeceğiz.


Bölgemizdeki DEAŞ balonunu Türkiye’nin Fırat Kalkanı Harekatı patlatmıştır. Buradan tüm dünyaya sesleniyor ve diyorum ki Suriye’de DEAŞ yoktur, yedekte bekletilen eğitilen birtakım küçük çeteler vardır.

DEAŞ bahanesiyle herkes Suriye’de çıkar ve rant peşinde koşarken biz risk alarak sahaya girdik ve en ağır darbeyi vurduk. İslam’ın başındaki en büyük dertlerden biri olan bu örgütü biz çökertmeye başladık ama DEAŞ’a karşı olduğunu söyleyenler ne yazık ki DEAŞ’a karşı en ufak bir mücadele dahi vermedi.

Türkiye sınırlarında tek bir DEAŞ unsuru kalmadığı halde onbinlerce kişiyi saldıranların derdinin terör olmadığı açıktır. Kandil’deki terör elebaşlarının başına ödül koyanlar onların emirleriyle gezenlerle iş tutuyorlar.

Az sonra burada 20 adet büyükşehir adayımızın ismini açıklayacağız. İnşallah Güney Amerika rönüşü kalan adaylarımızın ismini döndüğümüzde onları da açıklayacağız.

Ekonomide mariz kaldığımız saldırıların etkilerini yavaş yavaş siliyoruz. Bazı kesimlerin hala bekle gör politikasına devam ettiklerini görüyoruz. Gün kaynakları kullanma günüdür. Aralık ayında çok önemli gelişmeler bekliyoruz. İstanbul Havalimanı’nın TANAP’ın açılışını yaparak Türkiye dünya gündeminde en üst sırada yer almıştır. Turizm işte rekor üstüne rekor. 2019’a güçlü bir giriş yapacağız.

31 Mart seçimleriyle ilgili manifestomuzu önümüzdeki ay ilan edeceğiz. “