Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Çipras, İzmir'de ortak basın toplantısında konuştu. Tarihi buluşmada Davutoğlu ve Çipras iki ülke ilişkilerini değerlendirdi. Başbakan Davutoğlu, konuşmasında Atina ile Ankara arasında THY seferlerinin yakında başlayacağını, ortak bir tarih yazımı konusunda çalışmalar yaptıklarını ve vize muafiyetinin Haziran'da başlayacağını belirtti. Başbakan Aleksis Çipras ise, iki ülke arasında tren ve feribot seferleri başlayacağını belirtti.

Çipras'ın açıklamalarından satırbaşları:

İKİ ÜLKE ARASINDA FERİBOT SEFERLERİ BAŞLAYACAK

"Türkiye Cumhuriyeti Başbakan'a, Ahmet'e teşekkür etmek istiyorum. Oldukça sık karşılaşıyoruz. Misafirperverlik için teşekkür etmek istiyorum. İzmir'de ağırlanmaktan çok memnunuz. Biz bugün burada İzmir'de Ege denizini gören bir balkonda tarihi bir sorumluluk hissetmekteyiz, biliyoruz ki bu şehir insanları bir kültür kavşağını oluşturmaktadır. Bu şehir savaşları, göçmenleri, göçü hatırlatan bir tarafı da var. Bütün bu hususlar, hepimize tanıdık olan şeyler. Bugün de benzer olumsuz koşullarla karşı karşıyayız. Belirtmek durumdayız, göz ardı etmemek gerekir ki İzmir aynı zamanda kozmopolit bir şehir, halkların huzur içinde yaşadıkları bir şehir. Ege bölgesinde son derece önemli bir şehir. Biz bunun için toplantıyı burada gerçekleştirmeye karar verdik. Sembolik bir anlamı vardı bunun.

İzmir, tarihi bir şehir. Halkların barış içinde yaşadığı bir şehir. Akdeniz bölgesinde önemli bir şehir. İpsala yakınlarında yeni bir kapı açacağız.

İki ülke arasında tren ve feribot seferleri başlayacak.



"ORTAK SORUNLARIMIZI ÇÖZMELİYİZ"

Türkiye ile ortak çalışabileceğimiz çok alan var. Ortak sorunlarımızı çözmeliyiz.

Suriye'de ateşkes devam etmeli. Türkiye ve Yunanistan, sığınmacı krizinin sorumlusu değil."