Meteoroloji uyardı İstanbul’da kar yeniden başladı

İstanbul'da Cuma akşamı başlayan yoğun kar yağışı bu gece etkisini yitirdi. Karayolları ekipleri ise buzlanmaya karşı yollarda tuzlama çalışması yaptı. Kar yağışının Çarşamba gününe kadar aralıklarla etkili olması bekleniyor.

İstanbul’da Cuma akşamı başlayan hayatı adeta felç eden yoğun kar yağışı bu gece etkisini yitirdi. Havanın soğumasıyla birlikte buzlanmaya karşı karayolları ekipleri aralıklarla yollarda tuzlama çalışması yaptı. TEM Otoyolu’nda ise bazı araçların sürücüler tarafından yol kenarına bırakıldığı görüldü.

BUZ SARKITLARI TEHLİKE OLUŞTURUYOR

Köprü altlarında oluşan buz sarkıtları tehlike oluştururken Büyükşehir Belediyesi, sürücüleri elektronik tabelalara yazılan yazılarla uyardı Anadolu yakasında hava sıcaklığı -5 dereceye kadar düştü.


TRAFİK AÇIK AMA

TEM, E-5, Sahil Yolu gibi ana yollar açık ama ara artellerde kar esareti sürüyor. Yetkililer ‘mecbur kalmadıkça aracınızla dışarıya çıkmayın’ uyarısında bulundu. Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin de “An itibariyle İstanbul’da köprüler, ana arterler, otoyollar, metrolar trafiğe açık. Sürücülerin kural ve ikazlara uymalarını rica ediyorum” dedi.

MASLAK’TA DA DURUM VAHİM

Türkiye’de iş dünyasının en önemli merkezlerinden biri olan Maslak da kara teslim oldu. İçerisinde uluslararası şirketler ve finans kuruluşlarının yer aldığı plazaların önündeki yol ve kaldırımlar karla kapanmış durumda. Yarın bu binalarda çalışanların iş yerlerine nasıl giriş yapacağı şimdilik merak konusu. Kar yağışının başladığı Cuma akşamından bu yana yetkililerin hiçbir müdahalede bulunmadığı plazaların önünde kar kalındığı yaklaşık 50 santimetreye ulaşmış durumda.

KAR YAĞIŞI 3 GÜN DAHA SÜRECEK

Meteoroloji’nin yayınladığı 5 günlük hava tahmini haritasına göre ise; İstanbul’da kar yağışı zaman zaman azalsa da 3 gün daha devam edecek. Çarşamba ve perşembe günler ise karla karışık yağmur görüleceği tahmin ediliyor. Meteoroloji uyarısını ‘ekstrem soğuk hava dalgası’olarak duyurdu. Bu uyarı hava sıcaklığınının -10 dereceye düştüğü zamanlarda yapılıyor.



YURTTA HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güneyli, Marmara, Ege, İç Anadolu’nun batısı ile Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz’de ‘de kuvvetli olarak (40-60 Km/sa) esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Çok bulutlu, bugün (Pazar) aralıklı kar yağışlı -1
İstanbul: Çok bulutlu, bugün (Pazar) öğle saatlerine kadar hafif kar yağışlı -2
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 4
Adana: Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı, iç kesimlerinin yüksekleri yer yer yoğun kar yağışlı 11
Antalya: Çok bulutlu, doğu ilçelerinin kıyılarında kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışlı 12
Samsun: Çok bulutlu, karla karışık yağmur, iç kesimleri yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı 5
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer sisli 2
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar batı ilçeleri aralıklı yağmur, akşam saatlerinden itibaren il geneli aralıklı karla karışık yağmurlu 10