Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Elif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
34
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali
Melekgibi

Standart Maden Deresi

03 Haziran 2015
1

Maden Deresinin Doğal güzelliğini mutlaka görmenizi tavsiye ederim.Sakarya'nın Kocaali ileçesinde yer alan Maden Deresinin güzellikleri görülmeye değer dinlenme alanları ve mesire yerleri ile güzel bir hafta sonu geçirebilirsiniz. Kocaali Özellikle İstanbul ve Ankara'ya çok yakın olması nedeniyle tercih edilebileceğiniz sakin ve huzurlu bir hafta sonu geçirebileceğiniz nezih bir yer.

Balık seven biriyseniz doğal Alabalık Tesisleri, Şelalesi ve Akarsuyu ile tüm yorgunluğunuzu atmanıza yardımcı olacak güzel bir tatil yeri.

Maden Deresi sık bir ormanlık alan içerisinde bulunur.Derin bir vadinin içerisinde akan derenin sağ ve sol kıyılarında bulunan kestane,kayın ve çınar ağaçları arasında bulunan patikalarda yürüyüşler yapabilirsiniz.

Ayrıca kayalıkların üzerinde birçok mağara girişlerinin bulunuyor. Adının nereden geldiği merak ettiyseniz bu bölgede Cumhuriyetin ilk yıllarında açıldığı söylenen bir altın madeni bulunuyor.Maden kapatılmış fakat hala madene ait olduğu söylenen tüneller ve yollar kullanılıyor.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
14 Haziran 2016
Bulunduğu yer
Yıldızların çiçeklere göz kırptığı yerden
Mesajlar
6.914
Seslenildi
664 Mesaj
Etiketlendi
127 Konu
Ruh Hali
Capcanli
Standart Cevap: Maden Deresi
14 Nisan 2017
2


Sakarya-Karasu’da bulunan, yeşil alanlarıyla büyüleyen, deresinin sesiyle doğanın sesini birleştirip hiç duyulmamış bir melodi fısıldayan Maden Deresi, son zamanlarda yerli turistler kadar yabancı turistlerin de en merak ettiği bölgeler arasına girmiştir.

Maden Deresi, yürüyüşler yapmak, fotoğraflar çekmek, dostlarınızla birlikte piknikler gerçekleştirmek için oldukça ideal bir nokta. Üstelik Ekim ve Kasım aylarında giderseniz eğer kestane toplayabilme imkanınız da bulunuyor. Maden Deresi’nin olduğu bölgede bir zamanlar Fransızlar tarafından işletilen madenler varmış. Fakat 1914 yılında Fransızlar bu bölgeyi terk etmiş. Bu sebepten dolayı bu nokta Maden Deresi olarak anılıyor.

İstanbul’a yakın günübirlik bir gezi yapmayı planlıyorsanız aileniz veya dostlarınızla birlikte Maden Deresi’ne gidebilir, doğanın bilinmeyen bu farklı yüzünü keşfedebilirsiniz.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj