01-05-2016 Star TV, Kanal D, ATV, FOX TV Türksat frekansları


Türksat 4A’nın devreye girmesi ile beraber Star TV, Kanal D, ATV ve FOX TV yeni frekansları üzerinden yayın yapmaya başladı. Yeni Türksat uydusu 4A’nın devreye girmesi ve kanalların da bu uydu üzerinden yayın yapmaya başlaması.

Türksat 4A’nın devreye girmesi ile beraber Star TV, Kanal D, ATV ve FOX TV yeni frekansları üzerinden yayın yapmaya başladı.
Yeni Türksat uydusu 4A’nın devreye girmesi ve kanalların da bu uydu üzerinden yayın yapmaya başlaması ile beraber kanal frekansları değişti. Star TV, Kanal D, ATV ve FOX TV yeni frekansları üzerinden yayın yapmaya başladı.
Star TV yeni yayın frekansları
Star TV, Türksat 4A uydusunda NTV Türkiye Paket’inde yer alıyor. Frekans değeri olarak 12015 MHZ ve Symbol Rate 27500 ayarlarında yayın yapan Star TV FEC değerinde 5/6 ve Polarizasyon olarak ise H – Yatay.

Kanal D yeni yayın frekansları
Kanal D, Türksat 4A uydusunda sırasıyla Frekans:11977 , Symbol Rate:27500, FEC:5/6 ve Polarizasyon: H-Yatay frekans değerlerinde yayın yapıyor.

ATV yeni yayın frekansları
ATV, Türksat 4A uydusunda ATV Doğu Paket’inde yer alıyor ve Frekans:12054 , Symbol Rate:27500 , FEC:5/6 ve Polarizasyon: H – Yatay frekanslarında yayın yapıyor.

FOX TV yeni yayın frekansları
FOX TV, Türksat 4A uydusunda Frekans:12329 , Symbol Rate:6666 , FEC:2/3 ve Polarizasyon: H-Yatay frekanslarında yayın yapıyor.

Türksat 4B haziranda fırlatılacak
Türksat AŞ Genel Müdürü Ensar Gül, Türksat 4B uydusunun haziran ayında uzaya fırlatılacağını belirtti.
Türksat AŞ Genel Müdürü Ensar Gül, Türksat 4B uydusunun haziran ayında uzaya fırlatılacağını belirterek, “Türksat 4B uydusu, internet erişimi için de kullanılacak. Uydu ile hem kapasitemiz artacak hem de internet fiyatları düşecek” dedi.
Gül, yaptığı açıklamada, Japonya’da Mitsubishi Electric (MELCO) firmasının Kamakura’daki uydu üretim merkezinde yapımı, 4 Haziran 2014’te tamamlanan Türksat 4B uydusunu en kısa zamanda fırlatmak ve işletmeye almak istediklerini belirtti.
Uydunun fırlatacağı Kazakistan’ın Baykonur Uzay Üssü’ndeki proton roketinin, 16 Mayıs’ta Rusya’nın haberleşme uydusunun fırlatılması sırasında patladığını, bunun üzerine uydu fırlatma işlemlerinin durdurulduğunu ifade eden Gül, Baykonur’da 28 Eylül’de uydu fırlatma çalışmalarının yeniden başladığını kaydetti.

HAZİRAN AYINDA FIRLATILACAK
Türksat 4B uydusunun fırlatma işlemlerinin MELCO’nun sorumluluğunda olduğunu belirten Gül, “Uydumuzun bir an önce fırlatılması ve işletmeye alınması için Rusya devleti nezdinde girişimlerimiz oldu. Girişimlerimizle uydumuz, haziran ayında fırlatılacak”dedi.

TÜRK CUMHURİYETLERİNİ KAPSAYACAK
Gül, haberleşme uydusunun, Baykonur Uzay Üssü’nden fırlatılmasının ardından yörüngede teslim alınacağını, uydunun Avrupa, Asya, Orta Doğu ile Türk Cumhuriyetlerini kapsayacağını söyledi.

İNTERNET MALİYETLERİ DÜŞECEK
Türksat 4B uydusunun internet erişimi için de kullanılacağını bildiren Gül, “Diğer uydularımız üzerinden internet erişimi zaten sağlıyoruz. 4B uydusu ile hem kapasitemiz artacak hem de internet maliyetleri düşecek” diye konuştu.
Uydu, yüksek hızlı internet hizmetinin yanı sıra televizyonların canlı yayın geçişlerinde de yoğun olarak kullanılacak. Yaklaşık 5 ton ağırlığında, 9 kilovat elektrik enerjisi gücüne sahip uydunun manevra ömrü ise 30 yıl olacak.