Türksat AŞ'den yapılan açıklamada, yetkili idari organlar tarafından verilen yayın lisansı olan medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara kapasite tahsis eden Türksat AŞ'nin, 6112 sayılı Kanun anlamında içerik denetimi yapma görev ve sorumluluğunun bulunmadığı ifade edildi. Bu kapsamda İMC TV ile sözleşme imzalandığının belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"PKK PROPAGANDASI TESPİT EDİLDİ"

"Ancak şirketimize gönderilen yargı organı yazısı ve ekinde bulunan bilirkişi raporu ile muhatap şirketin PKK/KCK silahlı terör örgütünün propagandasını yaptığı tespit edilmiştir. Milli güvenliğimize yönelik açık tehdit oluşturan yasa dışı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerini övücü yayınlar yaptığı yargı organı ile tespit edilen İMC logolu TV ile sözleşmenin devamının beklenmesinin mümkün olmaması, hukukun genel prensipleri ve akdedilen sözleşmenin ilgili maddeleri kapsamında sözleşmesi feshedilerek yayın iletimi sonlandırılmıştır."

CEMAATE YAKIN KANALLAR İÇİN DE YAZI YAZILMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülen Cemaati'ne yönelik soruşturma kapsamında cemaate yakın olduğu iddia edilen kanalların TÜRKSAT ve Digitürk'ten çıkarılması için de yazı yazmıştı. Savcılığın talebi üzerine Samanyolu TV, S Haber, Kanaltürk, Mehtap TV, Bugün TV, Yumurcak TV, Irmak TV ve Burç FM gibi tv ve radyo kanalları bu platformlardan çıkarılmıştı.

İNTERNETTEN YAYININA DEVAM EDECEK

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 'terör örgütü propagandası' yaptığı iddiasıyla İMC TV'nin frekansının iptali için TÜRKSAT'a gönderdiği yazının ardından İMC TV'nin ekranı 15.00 sıralarında karardı.

İMC TV yayını, Banu Güven'in Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile Cumhuriyet gazetesindeki canlı yayını esnasında kesildi. İMC TV'nin internet sitesinde yer alan haberde, "TÜRKSAT'tan kesintiyle ilgili yapılan açıklamada, pazarlama bölümünden gelen talimatla yayını kestik' dendi" ifadesi yer aldı.
İMC TV, internet üzerinden yayınına devam ediyor.