Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By Penia
  • 1 Post By Jön TüRk
Seçenekler
Seçenekler
Stil
Penia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
25 Nisan 2015
Bulunduğu yer
Adana
Mesajlar
35.875
Seslenildi
2758 Mesaj
Etiketlendi
343 Konu
Ruh Hali
Sekercik

Yazı 30 Mart Türksat 4a Güncel Otomatik Kanal Frekansları Yatay Ve Dikey Ayarları

30 Mart 2016
1

30 Mart Türksat 4a Güncel Otomatik Kanal Frekansları Yatay Ve Dikey Ayarları

Türksat 4a frekans ayarları listesi uydusu yayına başladığı günden itibaren Hd kanallar ve birbirinden güzel belgesel kanalları ile yeni yayın dönemine başlamış oldu.

Yeni uydu ile eklenen güncel kanallar ve bunlarla beraber gelen Hd yayın yapan güncel kanalların listesini görmek için makalemizin devamını okuyunuz.Önceki kanal listeleri türksat 4a yeni uydu frekansları ile eşleştirilince birçok kişi nasıl kanal ayarı yapacağını bilemedi.Uzun bir süredir böyle bir değişiklik olmadığı için televizyonu olan kişilerin çoğu tamircilere, teknik servislere akın etti, türksat 4a yeni kanal listemi nasıl yüklerim diye endişe etmeye gerek yok. Otomatik bir şekilde güncelleme tamamlanıyor.

Uzun bir süredir kullanılan Türksat 2a uydusu kullanım ömrünü 2016 yılında dolduracak. Kanalların birçoğu 2a uydusu ile yayın vermekteydiler. Türksat 4a güncel kanal listesi artık 500'ü aştı. Yeni kanallar eklendi ve eski kanalların birçoğu HD yayına geçti. Karasal yani analog yayınlarda da benzer nitelikte bir kalite artışı söz konusu. Önceki kanal listeleri türksat 4a yeni uydu frekansları ile eşleştirilince birçok kişi nasıl kanal ayarı yapacağını bilemedi. Uzun bir süredir böyle bir değişiklik olmadığı için televizyonu olan kişilerin çoğu tamircilere, teknik servislere akın etti, türksat 4a yeni kanal listemi nasıl yüklerim diye endişe etmeye gerek yok. Otomatik bir şekilde güncelleme tamamlanıyor. Teknik servislere gitmek ve bu işlem için ücret ödemek yerine kendi başınıza türksat 4a yeni uydu frekansları ayarlamasını yapabilirsiniz.
Türksat otomatik arama frekansı bilgilerine makelemizin devamında ulaşabilirsiniz.



-Türksat 4A ile Gelenler

Yeni uydu öncekine göre kat ve kat daha hızlı. Kullanım ömrü de daha fazla olacak. Televizyon şirketleri HD yayın yapmak isterler ise bir sertifika almak zorundalar ki birçok kanal bu sertifikayı alamadı, sadece kaliteli televizyon kanalları alabilmekte. Ortalama bir televizyonu olanlar dahi dekoder ile HD yayınlar izleyebilecekler. Karasal yani analog yayınlarda da benzer nitelikte bir kalite artışı söz konusu. HD türksat 4a yeni eklenen kanallar 500'ü aşıyor. İzleyiciler artık bütün yayınları 1080p kalitede veya daha yüksek kalitede seyredebilecekler. Daha öncesinde aylık ücret ile sunulan HD yayınlar artık herkesin ulaşabildiği bir imkan haline gelecek. Ki zaten yurt dışındaki birçok yerde HD yayın sistemine geçilmişti. Türkiye'de 2014 yılının beklenilmiş olması dahi bir geç kalınmışlıktır. Peki, güncel türksat 4a yeni uydu frekansları nasıl güncellenir? Bunun için televizyonunuzun kanal ayarları bölümüne gelmeniz gerekir. Dekoder kullanılıyor ise dekoder içinden kanal ayarları yapılmalıdır. Ayarlar kısmında rahatlıkla bulunabilir. Otomatik olarak kanal araması yapıldığında türksat 4a uydu frekans listesi çıkacaktır. Televizyonunuz otomatik olarak kendisi kanalları ayarlayacaktır ancak birçok kişi tamda burada sorun yaşamakta. Kanal listesini aynı anda güncellemeye çalıştıkları için Türkiye'nin genelinde bir sorun yaşanmıştır. 2014 yılının 16 Eylül gününde değişen uydu frekansları sonrası birçok kişi kanal araması yapmış ve uydu ayarları tam olarak bitmediği için sorun var sanılmıştır. Halbuki bir süre bekledikten sonra kanal ayarı yapan kişiler sorun yaşamadı.

Türksat 4A uydu frekansları 2015 itibari ile yeni uydu frekansları tv'lere eklendi. Otomatik ve manuel olmak üzere kanal frekans ayarlarını yapabileceğiniz gibi cihazınız kendisini otomatik güncelleme ile kanal ayarlarını yapabilmektedir. Türksat 4A uydu frekans bilgilerinihaberimizin devamında bulabilirsiniz...

Türksat otomatik arama frekansı bilgileri aşağıdaki gibidir ;

Frekans : 11844 MHz

Polarizasyon : Dikey – V – (Vertical)

Sembol oranı (Symbol Rate) : 2222 Ksymb FEC: 3/4

Frekans : 11747 MHz

Polarizasyon : Yatay -H – (Horizontal)

Sembol oranı (Symbol Rate) : 27500 Ksymb FEC: 5/6


Jön TüRk bunu beğendi.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Jön TüRk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
14 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Başkent
Mesajlar
33.815
Seslenildi
2159 Mesaj
Etiketlendi
342 Konu
Standart Cevap: 30 Mart Türksat 4a Güncel Otomatik Kanal Frekansları Yatay Ve Dikey Ayarları
30 Mart 2016
2
Eline sağlık @Penia
Penia bunu beğendi.
Bunu hiç unutma Evlat ! Batı hiçbir zaman uygar olmamıştır ve bugünkü refahı;devam edegelen sömürgeceliği ,döktüğü kan,akıttığı gözyaşı ve çektirdiği acılar üzerine kuruludur . . .

Aliya İzzetbegoviç


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.