Acemi bi Asker olarak girdiğim Hatay'dan usta bir asker olarak çıkarken Askerliği bitirmiş kadar sevinçliydik devrelerimle beraber. Meğer askerlik 15 Temmuz'da sıfırdan başlayacakmış. Çoruma gittiğim de 12 Temmuz Salı günüydü 3 Günlük bi intibak eğitimi almak için askerliğimin 10 Ayının geçtiği Jandarma & Jandarma Komando birliğine teslim oldum. Neyse 3 Gün boyunca komando tarafında bir eğitim aldıktan sonra aynı bina içinde bulunan Jandarma tarafına geçtim akşama doğru yatağımızı dolabımızı seçtikten sonra bi süre oturduktan sonra saat 9 civarında yatmaya çıktık. velhasıl kelam saat 23:15 gibi bizi üst devrelerimizden biri bağırarak kaldırmaya başladı kalkın olay var diye bağırıyor ben başta sandım ki koğuşa su basacaklar bizi ezmeye kalkacaklar. İlk başta yataktan kalkmasam da sonra durumun farklı olduğunu anladığımda kalkıp apar topar giyinip silahımı almaya indim.

Silahlıkta ki manzara şuydu herkes koşuşturuyor nöbetçi astsubay'ın telefon konuşmalarını hala net hatırlarım.

-Komutanım, size ne diyorum darbe oldu (bağırıyor) izinler,istirahatler iptal herkes birliğe çağırılıyor.
(karşıdaki komutan hala bir şeyleri diretiyor)
-Komutanım (Teğmenin emri herkes yarım saat içinde burada olacak, yine bağırıyor)

Neyse, Silahımı aldım kantine (gazino) geçtim TV yi açtık askerler köprüyü kapatmış, TRT mevzusu falan işte. Hemen koğuşa çıkıp bütün sülaleyi aramaya çalışsam da hiç birine ulaşamadım (Mevzu başkentte yaşanıyor ve bütün ailem orada telefonları açan yok iyice geriliyorum) Sonra vekil bölük komutanı teğmen herkesi toplayıp bizleri mevziye dağıtıyor beni, benimle yaşıt 21 yaşında bi astsubay ve tek kademeli bi uzman'ın yanına verip en işlek mevziye gönderiyor. Bu iki asalak bütün gün uyurken ben Teğmen geliyor diye bu salakları uyandırmak ve gözümü kırpmadan nöbet tutmakla meşgulüm. Dışarıdan halkın kışkırtması, kamyoncuların 13 tane kamyonla 5 m. önümüze park edip 3 saat boyunca aralıksız kornaya basıp bizi birlikten çıkmamaya zorlaması. (ki bize gelen emir halkla diyaloga bile girmemiz yani dışarı çıkma gibi bir durum düşünülemez bile) Neyse 3 saat boyunca uykusuz halimle o korna seslerini çekip ve önümden geçen insanların darbeyi ben yapıyormuşum gibi sürekli bana bakarak Tekbir getirmesi ve protesto etmesi iyice gerilmeme yardımcı olmuştu. Bir kaç kez silahı kamyonlara doğrulttuğumu düşünüyorum da o kafayla bir şey yapmamış olmam mucize gibi.

12'den sabah 9'a kadar aralıksız tuttuğum nöbet sonucunda artık yanımda ki yaşıtım asalak astsubay'a gazı verip bence bizi unuttular bi gidelim bakalım dememle gittik ve manzara hiç şaşırtmadı çaylar, poğaçalar uyuyan rütbeliler. (bizim ki yeni astsubay ve saf olduğu için kimse aramaya bile yeltenmemiş)

Neyse 12 aylık askerliğim boyunca başımdan geçenler kısaca;

4 tane silah çalınması (1 tanesi takdirimin yanmasına sebep oldu)
1 Darbe
1 Referandum
Sinopta çıkan olaylar
1 Adam kaçırma
Ve bolca arttırılmış yol çevirme kontrolleri.