Duru Bir Cildin Ön Koşulu Cilt Temizliğidir


Siz de herkes gibi duru ve sağlıklı görünen bir cilt yapısına sahip olmak isteyebilirsiniz. Ancak cildinizin temizliğini ihmal etmeniz durumunda, bu ancak bir hayal olarak kalır. Çünkü sağlıklı ve duru hatta kadifemsi bir cilt görünümünün olmazsa olmazı temizliktir! Çok sayıda kişi akşamları sadece makyajını temizlediğinde cildinin de temizlendiğini sanıyor. Oysa gözler görünmeyen makyaj kalıntıları, kir, yağ gözeneklerin arasına sıkışıyor!
Cilt temizliğinin toniklerle yapılması da yanlış! Tonikler sadece cildi beslemek ve nemlendirmek gibi amaçlarla kullanılır. Makyaj temizleme pamuğuna tonik sürerek cildinizi temizlemeniz, etkin bir cilt temizliği değildir. Özellikle cildinizden ölü hücreleri arındırmanız çok büyük önem taşıyor ve bunu da sadece tonikle silme yöntemiyle başaramazsınız. Peki, ne yapmalı, ne kullanmalı?



Yüzünüzü Yüz Yıkama Jelleriyle Temizleyin!
Cilt temizliğinin en doğru şekilde yapılması için düzenli olarak yüz yıkama jelleri kullanmanız gerekiyor. Çünkü yüz yıkama jelleri gözeneklerin derinlemesine temizlenmesini sağlıyor. Aynı zamanda ciltteki yağ fazlasını alıyor ve bu sayede yağlanma nedeniyle meydana gelebilen sivilce, akne ve siyah nokta gibi sıkıntıları ortadan kaldırıyor. Ciltte kalan makyaj kalıntılarını ciltten arındırmak içinde rahatlıkla bu ürünleri tercih edebilirsiniz.



Peki, hangi markanın arındırıcı yüz temizleme jeli daha iyi?

Beklentileri karşılayacak bir kalitede olan markalar arasında en çok öne çıkan Yves Rocher oluyor. Bunun nedenlerinden ilki, pek çok farklı seçenek sunuyor olmasıdır. Aynı zamanda sadece bitkilerden ve cilde zararlı olmayan doğal bileşenlerden hazırlanan yüz yıkama jellerini kullanıma sunuyor olması da dikkatlerden kaçmıyor.
Özellikle gözenek genişlemesi sorunu yaşayanlar ya da yağlı bir cilt yapısına sahip olanlar, gözenekleri derinlemesine arındıran yıkama jellerine yönelebilir. Seçenekler arasında ferahlatıcı bir etkisi olan ürünler de yer alıyor. Cilt temizliğinin düzenli şekilde yapılması durumunda daha duru ve sağlıklı görünen bir cilt yapısına kavuşmanız da kolaylaşıyor.

Siyah noktaları yok eden ya da peeling etkili olan ürün çeşitlerini de tercih edebilirsiniz. Markanın internet üzerinden de sipariş kabul ettiğini belirtelim. Yves Rocher internet sitesi üzerinden en etkili yüz yıkama jellerini inceleyebilir, fiyatları hakkında da fikir sahibi olabilirsiniz.