Vitiligo, yanık ve doğum lekelerini kamufle etmek artık mümkün. Kişinin cilt rengine göre hazırlanan solüsyonlar cilt lekelerini kapatıyor ve makyaj malzemelerinin aksine suya dayanıklılık gösteriyor.


Önce cilt rengi analiz ediliyor, ardından kişiye özel bir solüsyon hazırlanıyor. Hazırlanan ürün adeta "ikinci deri" oluyor ve cilt hastalıklarına bağlı lekelerle yanık ve dövme izlerini kapatıyor.

Estetik Cerrah Prof. Dr. Murat Topalan yöntemi, “Ameliyat izlerinin, özellikle dövme izlerinin kapatılması ve belirsiz hale getirilmeis için kullanılan yeni bir uygulama” diye özetliyor.

Solüsyon bir makyaj malzemesi değil. Avusturalya'da bir yanık hastanesinde çocuklardaki yanık izlerini kapatmak amacıyla üretilmiş bir karışım.

Prof. Topalan, “Renk uyumu kişiye özel hazırlanıyor. Günlerce kalıyor, lekeleri belirsiz hale getiriyor. Makyaj malzemesi değil, sağa sola bulaşmıyor ve en önemlisi de suda çıkmıyor” diyor.

Karışım; vitiligo hastalığının yol açtığı cilt lekelerini kapatmak için de kullanılıyor. Solüsyonun tedavi etme özelliği yok. Yalnızca hastaları rahatsız eden, leke ve yanık izlerini kapatıyor. Cilt üzerinde 3 gün kalabilen solüsyonu hasta evinde uygulayabiliyor.

ntv