Bazı insanlar sabunsuz yapılan hiçbir temizliğe inanmazlar. Siz de onlardansanız gayet dikkatli bir seçim yapmanız gerekir. Çünkü sabunlar cildi genellikle fazla kuruturlar. Oysa iyi bir yüz temizliğiciltteki yağın sadece kirlenen kısmını ve fazlasını arındırır ancak gerektiği kadarını bırakır. Çünkü en yağlı cildin bile bir miktar yağa ihtiyacı vardır. Cildinizi sabunladıktan sonra kuruma ve gerginlik hissediyorsanız kullandığınız sabunun sert olduğuna emin olabilirsiniz. Öte yandan sabunladıktan sonra cildiniz hafifçe yapışkan ve yağlı kalıyorsa yakında siyah noktalarla karşılaşacağınıza kesin gözüyle bakabilirsiniz.

Yüz temizliği için sabun seçerken; sabunların rengi kokusu vitamin katkıları gibi ayrıntılara kapılmayın. En önemlisi sabunların Ph’ıdır. Cildin doğal asit mantosunu koruyabilmek için daima Ph 55-65 arasındaki sabunları tercih edin. Ve bol bol ılık su ile iyice durulamaya çok özen gösterin.


Kullandığınız sabunun sert ve kurutucu olup olmadığını anlamak için yüzünüzü sabunladıktan 20 dakika sonra gülümsemeyi deneyin. Yanaklarınızda gerginlik hissediyorsanız daha yumuşak bir ürünü seçin