Neredeyse her kadın sık sık kilo alıp vermekten kaynaklanan çatlak problemlerinden şikayetçidir. Çatlaklar özellikle doğum sonrasında sıklıkla oluşmakta ve oluştuktan sonra yok edilmesi imkansız sanılmaktadır. Ancak bu makalede verilen 3 farklı doğal yöntem ile çatlaklarınızdan kurtulmanız mümkün!

Avokado

1 adet avokado, Az miktarda limon suyu , Az miktarda zeytin yağını bir kaba dökün. Bu malzemeleri blenderda karıştırın ve karışımı bir gazlı beze sürerek çatlak olan bölgeye haftada iki kez masaj yapın

Papatya

Papatya yağı, lavanta yağı ve jojoba yağını karıştırın. Aynı şekilde gazlı bezin üzerine karışımı dökün ve çatlak bölgelere bu gazlı bez ile masaj yapın. İlk yöntemin uygulanmasıyla ikincisi arasındaki fark, bu yöntemde her gün sorunlu bölgelere masaj yapmalısınız.

Shea Yağı

Eşit miktarlarda, (sorunlu bölgeye yetecek kadar kendiniz miktarına karar verebilirsiniz) zeytinyağı, badem yağı ve shea yağını karıştırın ve bu yağı sorunlu bölgelere her gün uygulayın (Gazlı bez ile yada gazlı bez kullanmadan uygulayabilirsiniz).

Bu 3 yöntemden herhangi birini düzenli olarak uyguladığınızda zamanla çatlakların görünüşünün solduğunu ve en sonunda kaybolduğunu göreceksiniz !!