Cilt bakımı günlük koşuşturmalardan dolayı hep ertelenir. Fakat dış saldırılar hep vardır ve cildi son derece etkiler. Yüzün doğal görünümü zamanla büyük ölçüde yıpranır. Kimyasal yüklü kozmetik ürünleri ile bunları yok etmeye çalışsak da yanlış beslenme ile birlikte daha da kötü bir hal alır. Bunun için öncelikli olarak yaşam tarzımızı, beslenme tarzımızı değiştirmemiz ve doğal olmayan ürünlerden uzak durmalıyız. Doğal yollarla alınan besinler ve önerilen doğal yağlar cildinizi yine eski haline getirecektir.

Tatlı Badem Yağı ve Deniz tuzunu Limon ile karıştırarak yüzünüze uyguladığınızda doğal bir parlaklığa kavuştuğunu göreceksiniz. Aynı zamanda ölü hücrelerin yerini daha pürüzsüz ve canlı hücreler ile yüz güzelliğinizi ön plana çıkartabilirsiniz.

Nohut Unu kullanarak cildinize bakım uygulayın

Güneş yanıklarına, çillere karşı Nohut unu kullanarak maske yapabilirsiniz. Yarım saat boyunca ciltte kalan bu karışım yüzün doğal halini almasına yardımcı olacaktır. Hassas ciltler için de son derece etkilidir.

Salatalık: Mutlu bir cildin en çok ihtiyacı salatalıktır. İster çiğ süt ile karıştırarak macun gibi kullanın ister sade kullanın her şekilde yüzünüze sağlığın geldiğini fark edeceksiniz. Bu kürü 15 dakika kullananız yetecektir. Daha sonra bol su ile yıkayın. Yüzünüzün ne kadar çok nemlendiğini ve yumuşadığına şahit olacaksınız.

Domates: Anti- oksidan’lardan olan domates kırışıksız bir yüz için ideal bir yardımcıdır. Püre haline getirdiğiniz domatesi soğuk su ile 20 dakika kadar cildinize uygulayın. Sabahları yapmaya gayret edin.

Kavun- kabak – salatalık – karpuz kürü: Eğer kuru bir cilde sahipseniz bu kürü mutlaka denemelisiniz. Kavunu püre haline getirin kabak , salatalık ve karpuz ilave edin. Az miktarda süt ilave ederek oluşan macunu cildinize uygulayın. Cildinizin taze ve canlı kaldığını gözlerinizle fark edeceksiniz.

Elma: İnce dilimler halinde kestiğiniz elmaları yüzünüze koyun ve 15 dakika bekletin. Bu işlem, yüzünüzde oluşan yağları emecek ve kendi doğal haline kavuşturacaktır.

Hatta elma kabuğu, bal ve sirke ile yapacağınız karışımı 30 dakika yüzünüze uygulayın. Daha sonra gül suyu ile durulayın. Parlak ve Işıl Işıl bir yüze kavuştuğunuzu göreceksiniz.

Su ve iyi bir uyku : Su ve iyi bir uyku da cildiniz için en önemli etkenlerden birisidir. Günde 10- 12 bardak su ve 6 ila 8 saat uyku, hasarlı olan dokuları ve hücreleri yenileyeceğinden mutlaka uygulanması gereken bir yöntemdir.

Yüz güzelliği için yapılan doğrular ve yanlışlar:

Yüzümü suyla yıkıyorum. Bu nedenle de toniğe ihtiyacım var mı? Yüzünüzü suyla yıkamanın bir sıkıntısı yok. Hatta cildinizi sütle temizledikten sonra da yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Sorun şu ki; cildinizin 5,5 pH seviyesinde olmasıdır. Oysa normal suyun sertliği 9, 5 ‘a kadar çıkabiliyor. Tonik ise bu dengesizliği dengelemeye yarıyor. Sadece piyasada bulunan her toniği değil kaliteli olan bir ürünü kullanmalısınız.

Gece kremi, gündüz kremimden daha mı yoğun olmalı.

Bu kişisel seçeneğe bağlıdır. Bazı kadınlar gece kullandıkları ürünün, günlük olarak kullandıklarından daha ağır olmasını isterler ama aslında daha yoğun bir kreme ihtiyaç yoktur. Belki gündüz kullandığınız kremden daha farklı özelliğe sahip bir ürünü tercih edebilirsiniz, mesela sıkılaştırıcı, ya da yaşlanmayı geciktirici ürünler gibi. Ama bunları da hafif ürünlerden seçebilirsiniz. Hem böylece sanki yastığınız yüzünüze yapışacakmış gibi bir kalıt da bırakmaz.

Gündüz ve gece ürünlerim farklı mı olmalı?

Bu tamamen yanlış bir bilgidir. Eğer cilt probleminiz yoksa, tek yapmanız gereken bunu korumak için cilt bakımı yapmanız. Kullandığınız ürünleri de günde iki kez kullanabilirsiniz. Bazıları SPF içeren ürünleri gece kullanmak istemez ama aslında bunda problem yoktur. Diğer seçenek de SPF içermeyen bir nemlendirici kullanmak ve gündüzleri de güneşten koruyan bir ürünü de bunun üzerine sürmektir. Ama amaç az üründe çok iş başarmak, işinizi kolaylaştırmaksa, ikinci seçenek size fazla yardımcı olmayacaktır.

Temizleyicim, göz makyajı temizlemekte de kullanılıyor. Bu nedenle ayrı bir ürün kullanmalı mıyım?

Eğer çok makyaj yapmıyorsanız bir sıkıntı yok. Bazı ürünlerin formülü, ayrıca bir göz makyajı temizleyicisi kullanımına gerek bırakmayacak şekilde hazırlanmıştır. Ama gözlerinizi tam anlamıyla temizlemek için onları iyice ovalamanız gerekiyorsa, o zaman ikinci bir ürüne ihtiyacınız var. Cilt esnek olduğunda, onu çekiştirip durduğunuzda, erken kırışıklıklara sebebiyet vermiş olursunuz.