Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Maleficent
Seçenekler
Seçenekler
Stil
Maleficent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
09 Eylül 2015
Bulunduğu yer
istanbul
Mesajlar
1.752
Seslenildi
230 Mesaj
Etiketlendi
74 Konu
Ruh Hali
Melekgibi

Standart Boyun kırışıklığından kurtulma yolları

19 Ekim 2015
1

Cildimiz ne kadar bakımlı ve genç olursa olsun boyundaki kırışıklık ve sarkmalar ne yazık ki istenmeyen görüntülerin oluşmasına neden oluyor.

Boyun bölgemizde oluşacak sarkma ve yatay çizgilerin önüne geçmek için hem dikkat etmemiz gereken unsurları hem de evde hazırlayabileceğimiz bitkisel bakım maskesi tarifi`nden bahsedeceğim.



  • Boynumuzu her tür işi yaparken öne doğru eğeriz. Bunun sonucunda yatay çizgiler oluşur ve hatta bazen çene altı sarkması da buna eşlik eder. Dik oturmak ve kafayı boynu dik tutmak bunların oluşumunun önüne geçer.
  • Fazla yüksek ve ergonomisi bozuk yastıklar boyun çizgilenmesine sebep olur. Sırt üstü yatmak ve yumuşak kılıflı yastıklar kullanmak kırışıklıkların önüne geçmenize yardımcı olur. Yumuşak yastık kılıfları cildinizi çizmediği için kırışıklıkları tetiklemez.
  • Güneşin zararını en çok dekolte ve boyun bölgesi hisseder. Kurur lekelenir ve kırışır. Güneş koruyucusu her gün kullanılmalı boyun ve dekolte unutulmamalıdır.



1. Şimdi gelelim boyun kırışıklığını yok edecek olan maskeye. İlk önce ihtiyacınız olan şey bir patates biraz bal ve birazda zeytinyağı. Öncelikle irice bir patatesi alıp bir güzel haşlayın. Haşladıktan sonra kabuklarını soyun ve iyice ezin. Daha sonra bir çay kaşığı balı alıp patatese ekleyin ve bir güzel ezmeye ve püre haline getirmeye devam edin. Daha sonra ve en son olarak ise bir çay kaşığı kadar zeytinyağı ekleyin. Bu üçünü yani balı patatesi ve zeytinyağını tam bir püre haline getirin. Daha sonra bir sargı bezinin içine bu karışımı iyice yayın. Bundan sonra sargı bezini boğazınızdaki kırışık bölgeye iyice sarın. Yüz tipiniz ne olursa olsun en iyi sonucu alabilmek için bu karışımı 30 dakika kadar boynunuzda bekletin.Bu karışım sayesinde sizi rahatsız eden boyun kırışıklığından kurtulmuş olacaksınız.

2. Şimdi sıra boyun kırışıklığı savaşında ikinci kısma geldi. Bu kısım boynunuzu dinlendirme kısmıdır. Bunun için boynunuza her hafta en az birkaç defa kompres uygulamanız gerekmektedir. Bunun için ise ilk olarak bir fincan soğuk süt ile işe başlamalısınız. Ardından bir fincan soğuk süt tamamen bitene kadar tüm boynunuzu ama özellikle kırışıklıkların olduğu bölgeyi bir makyaj temizleme pamuğu ile iyice süte bulayıp hafif hafif kompres yapın. Bu işlemin hiçbir zararı yoktur aksine aşırı derecede hızlı cildinizi canlandırır ve gerer. Eğer aceleniz yok ise yaptığınız kompres bırakın 10 ila 15 dakika kadar boynunuzda kalsın ve daha sonra soğuk su ile boynunuzu yıkayın.

Konu Maleficent tarafından (19 Ekim 2015 Saat 18:02 ) değiştirilmiştir.
Kaldırım Lehçesi bunu beğendi.
-





To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.





-
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj