Cildinizi makyajdan arındırırken diğer taraftan da bakımını yapın. Cilt temizleyicilerini evinizde de yapabilirsiniz ve makyaj temizleyicisi kullanmak yerine evinizde hazırlayacağınız bu muhteşem tarifi uygularsanız hem bakımınızı yapar hem de makyajınızı yüzünüzden arındırırsınız. Özellikle sedef ve egzama hastalarının makyaj temizliği konusunda gönül rahatlıyğıyla uygulayabilecekleri bu tarif cildi temizlerken bakım yapmayı sağlar.



Cildinizin gün içerisinde maruz kaldığı toz, sabun artıkları. makyaj kalıntılarını yüzünüzden uzaklaştırmanız, cildinizin güzelliği için hayati önem taşıyor. Makyaj temizleyicileri her ne kadar bu kalıntıları temizlemek konusunda etkili olsa da her şeyin doğalını evinizde yapabilir ve daha doğal sonuçlar alabilirsiniz. Özellikle kuru ve hassas ciltler için tavsiye edeceğimiz bu muhteşem temizleyici aynı zamanda cildinizi temizlerken bakımını yapmanızı sağlayacak.

Hassas ciltler, özellikle makyajı temizlemek için kullandıkları ürünleri uygulama esnasında yanma hissiyle karşılaşırlar. Sedef ve egzama hastaları da bundan en çok şikayet eden insanlardır. Sedef ve egzama hastalarının da makyaj yapmaya hakkı olduğu gibi bakımlarını acısız da yapabilirler. Vereceğimiz temizliyici ile cildinizi temizlerken bakımınızı yapabilirsiniz.

Temizleyici için almanız gereken ürünler yağ ve aloe vera jelinden oluşuyor. Susam yağı, fındık yağı ve hindistan yağı ihtiyaç listenizin olmazsa olmazı. Aloe vera jeli, bu yağların cildinizde yağlı hissini hissetmemenizi sağlamak için başvurduğumuz harika bir jel. Bu jeli dışarıdan hazır alacağınız gibi evinizde kendiniz de yapabilirsiniz.

5 tatlı kaşığı kadar susam ve fındık yağını bir kasede karıştırın. Daha sonra yaklaşık 2.5 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağını erimesi için başka bir kaseye koyun. İçi sıcak su dolu olan bir kapta, hindistan cevizini koyduğunuz kaseyi koyup daha hızlı erimesini bekleyebilirsiniz. Hindistan cevizinin erimesinin ardından karışıma ekleyin ve içine 5 tatlı kaşığı kadar aloe vera ilave edin. Tüm yüzünüzü bu makyaj temizliyiciyle temizlerseniz, hem yanma hissi olmadan kalıntılardan kurtulursunuz hem de yağ bazlı temizleyicinin cildinize kattığı faydayı hayatınıza katmış olursunuz.