Cilt lekelerinden bıktıysanız sizler için harika bir önerimiz var. Evde hazırlayacağınız kolay tariflerle yüzünüzdeki lekelerden kurtulabilirsiniz. Biraz zaman, biraz da dikkatle cilt lekelerinizden tamamen kurtulmanız mümkün. Karbonat her şeyde olduğu gibi cilt lekelerinde de imdada koşuyor.



Karbonatlı maske, deneyenlerin biraz emek verirseniz mucizevi sonuçlar alırsınız dediği harika bir maske tarifi. Özellikle dikkat edilmesi gereken nokta ise yazın ve güneşli günlerde hiçbir şekilde kullanılmaması gerektiğidir. Cildinize uygulayacağınız maskeleri, uygulama önerilerini dikkate alarak yapmanız her zaman için iyi sonuçlar elde etmenizi sağlar. Karbonat cildin mucizesidir ve çok iyi bir peeling aracıdır. Karbonat maskesi cildi yavaş yavaş soyar ve özellikle lekelerin olduğu kısımlarda her seferinde açılma görürsünüz. Bunu yaparken yeni cilt lekelenmelerine karşın koruyucu kullanmayı kesinlikle unutmayın. Hiçbir şey süremiyorsanız zaytinağını yüzünüze sürün ve nemlenmesibi sağlayın.

Özellikle yoğun güneş ışınına maruz kalınması sonrasında oluşan cilt lekeleri birçok insanın görüntüsünde rahatsızlık veren bir cilt problemidir. Çok başarılı soyma teknikleri, cilt maskeleri ve yöntemler olsa da herkesin gücü bunlara yetmeyebilir. Sizin de maddi gücünüz dışarıda uzman ellere başvurabilecek noktada değilse evinizde doğal maskeleri kullanabilirsiniz. Unutmayın ki her şeyin doğalı güzel ve sağlıklıdır. Diğer yöntemlere göre biraz daha uzun sürebilir fakat sonucu alana kadar devam eder ve yeni lekelenmelere karşı cildinizi korursanız harika sonuçlar alacağınızdan kuşkunuz olmasın.

Karbonat maskesi

Çeyrek kase yoğurdun içine 1 çorba kaşığı karbonar ve yarım limonu sıkıp karıştırın. Asitik bir maske olduğu için öncelikle elinizde deneyin ve tahriş oluyorsanız maskeyi hemen temizleyin. Hazırladığınız bu maskeyi yüzünüze sürdükten sonra 15 dakika bekleyin ve ardından yüzünüzü güzelce temizleyin.

Cildiniz maskeye karşı reaksiyon göstermiyorsa yoğurt kuruyana kadar da yüzünüzde tutabilirsiniz. Sonrasında yuvarlak hareketlerle yüzünüzden çıkartın ve hemen tonik, krem ikilisini uygulayın. En dikkat etmeniz gereken konu akşam saatlerinde uygulanan ve kesinlikle yaz ayında yapılmaması gereken bir maske olmasıdır. Cildinizde aşırı yanma hissettiğiniz anda maskeyi temizleyin.Cilt lekelerinden bıkanlar için harika bir maske olan karbonatlı maske sizi sonuca ulaştıracak güçtedir. Biraz sabır ve dikkat yeterli.