Web Dizayn Nasıl Yapılır ?

Web dizayn kafanızda bir site şablonu belirleyerek başlar.Kullanılacak imajların şeçilmesi renklerin belirlenmesi menüler haberlergaleriler vs.. gibi kısımların yerleri hakkındaki fikirler sabitleşince dizayntaslak oluşturma aşamasına gelir.
Taslak web dizayn programları kullanarak oluşturulmaya başlanır. Genellikle dizayna başlama kısmı banner yani üst kısımdır.Banner dizaynında çoğunlukla logo ve imajlar kullanılır.Flash dizayn ederkte banner oluşturulabilir.Üst kısım dizaynında menüleri de bulundurarak ziyaretçiye daha rahat bir erişim ve site içerisinde gezinme kolaylığı sağlanabilir.Banner dizaynı bitiminde body yani orta kısım adı verilen bölüme gelinir.


Orta kısım dizaynı genellikle yazı bulunacağı için çok sıkışık ve karmaşık tutulmaz.Eğer yazı kullanılmayacaksa slayt halinde imaj geçişleri yapılabilir.Menüler üst kısımda tercih edilmedi ise orta kısımın solunda tercih edilmelidir.Sağda bulunan menüler ziyaretçilere zor gelecektir.Çünkü ziyeretçiler siteye girdiklerinde öncelikle banner kısmınasonrasında da sol kısıma bakarak menüleri arayacaklardır.Sağda bulunan menü dizaynları bu yönden ziyaretçilere itici gelecektir.


Son olarakta footer yani alt kısım denilen bölüm oluşturulur.Footer dizaynı genellikle üst kısımdaki veya arka plandaki renk ile aynı tutulur.Çünkü alt kısım sade bir yapıdan oluşur.Bu alanda sitedeki linkler başlıklarıyla bulundurulabilir.İletişim bilgileri de genellikle burada olmaktadır.İnsanların iletişim bilgilerine ulaşmak için ilk baktıkları yer footerdır.Günümüzde ürün satışı yapan web siteleri kullanıcının hemen irtibata geçebilmesini hedeflediği için iletişim bilgilerini üst ve orta kısımda belirgin bir şekilde kullanıldığı da görülür.Bu bir satış polikasıdır.Web dizaynında sitenin amacı ne ise o amaç belirgin ve dikkat çekici renkler ile ziyaretçilere belirtilmelidir.


Web dizaynı resim editörleri ile oluşturulup test aşaması web editörleri ile yapılır.Web editörleri ile gerekli kısımlar yerleştirilip projeye uygulanacak hale getirilir.Bu programların oluşturmuş olduğu html kodları projeye aktarılırken büyük kolaylık sağlamaktadır.Web dizayn kabaca bu şekilde yapılmaktadır.