Almanca tarihin gördüğü eski dillerden ve yapısı itibari ile zorlayıcı sayılabilecek Hint-Avrupa dil ailesinin Cermen dalına ait bir dildir. Birçok Almanca kelime Latince ve Yunanca’dan türetilmiştir bir kısmı da Fransızca ve İngilizce’den alınmıştır. Almanca’ya yakın sayılabilecek dil aileleri İngilizce İskandinav dilleri ve Flemenkçe’dir.

Almanca nerelerde konuşulur?

Almanca Almanya Avusturya İsviçre Lüksemburg Belçike ve Lihtenştayn‘da resmi dil olarak kullanılır. Dünya üzerindeki en önemli dillerden olan Almanca Avrupa Birliği’nde 95 milyonun konuştuğu ilk ve en yaygın dildir. Ayrıca Amerika ve Avrupa’da en fazla öğretilen üçüncü genel ikinci bilimsel ve üçüncü araştırma ve geliştirme dilidir. Son istatistiklere göre 90-95 milyon kişi Almanca konuşmaktadır.

Yazılı Almanca nasıldır kaça ayrılır?

Yazılı Almanca ülke gibi zamanla değişmiş ve gelişmiştir. 3’e ayrılır.

Yüksek Almanca: Martin Luther King’in İncil’i çevirisi ile Yüksek Almanca periyodu başlamıştır. Genel özelliği ile konuşma dilinin aynısını yazıya geçirmek olarak tanımlanabilir.

İsviçre Almancası: İsviçre’de 4 milyon kişi tarafından kullanılan Almanca’dır. Roman gazete dergi kişisel mektup ve günlükleri yazmada İsviçre Almancası kullanılır.

Pennsylvania Almancası: Amerika ve Kanada’da 250.000 kişi tarafından kullanılan Almanca’dır.

Almanca alfabesi ve okunuşları nasıldır?

Tamamı Latin harflerden oluşan alfabesi 29 harften oluşmaktadır.

Latin harflerinin yanında ä ö ü and ß gibi ekstra harfler de bulunur. Bunun yanı sıra g ch ve r boğazdan telaffuz edilir.


a ah
b bay
c tsay
d day
e ay
f eff
g gay
h haa
i eeh
j vot
k kah
l ell
m em
n en
o oh
p pay
q koo
r er
s es
t tay
u ooh
v fow
w vay
x ix
y uep-si-lohn
z tset

Almanca dil yapısı nasıldır?

Aynı Türkçe ve İspanyolca’da olduğu gibi Almanca’da da hemen hemen her kelime yazıldığı gibi okunmaktadır. Almanca’yı zor yapan telaffuz değil dil bilgisi kurallarıdır.

Lehçe olarak alçak Almanca ve yüksek Almanca olarak dil ikiye ayrılmaktadır. Ancak zamanla dili anlayıp yaşayarak bu fark kolaylıkla anlaşılabilmektedir.

Almanca’da her şey kadın erkek ya da o öznesidir. Cinsiyet belirtilmeksizin söylenen her özne ‘’o’’ olmaktadır. Kelime sonlarında kullanılan ekler gramatik özneyi ortaya çıkartır.

Dünyanın en uzun kelimeleri genellikle Almanca’dır. Bu yüzden Almanca’da sesleri okuyarak kelime telaffuzları yapılmalıdır.

Almanca’da 330.000’e yakın kelime bulunmaktadır.

Zayıf güçlü ve karma olmak üzere 3 fiil çekimi bulunmaktadır. Birincil ikincil ve üçüncül kişiler vardır.