Korece konuşması oldukça zevkli olmakla beraber ince bir dil yapısına sahiptir. Bu dili konuşmak isteyenler Kore kültürüne yakınlık göstermeli ve tanımaya çalışmalıdır. Bu sayede dil öğrenme hızı üst seviyelere çıkar. Korece'ye ilgi duyanların bu dilin alfabesinin kendine özgü olduğunu bilmesi gerekir. Ancak tarihi ve sosyal bağlantılardan dolayı bu dile Çince'nin etkisi büyük olmuştur. Bu yüzden hala Güney Kore'de öğrencilere Çince yazı karakterleri öğretilmeye devam edilir.

Korece bazı istisnalar dışında Türkçe'de olduğu gibi yazıldığı gibi okunur. Bu yüzden alfabeyi öğrendikten sonra bu dili konuşmak biraz daha kolaylaşır. Bunun yanı sıra kurslar Korece öğrenmek isteyenler için günümüzde hizmet vermeye devam ediyor. Ancak pek çok kişi Korece'ye olan ilginin yeni olması nedeniyle bulunduğu bölgede kurs bulmakta zorlanmaktadır. Bu duruma çözüm olarak internette yer alan Korece dersleri kullanılabilir. İnternette Korece öğreten pek çok web site bulunuyor. Bu siteler bir kurs edasıyla hizmet vermektedir. Ayrıca sesli dersler de telaffuzun öğrenilebilmesi için internet üzerinde yerini alıyor.

Kore dili ile ilgili kurslara katılabilirsiniz. Kurslardaki yabancı hocalar eşliğinde dili daha hızlı öğrenebilirsiniz. Korece şarkılar dinlemek kelime haznenizi geliştireceği için bolca şarkılar dinlemelisiniz. Bu sayede kulağınız kelimelere alışacak ve daha kolay telafuz edebileceksiniz. Yurtdışı dil eğitimlerine katılabilir çalışarak veya eğitim alarak dilinizi geliştirebilirsiniz.

İnternetin getirdiği yeniliklerden faydalanarak online dil eğitimlerine katılabilir ve dil seviyenizi üstlere taşıyabilirsiniz. Online olarak verilen derslerde yabancı hocalar ile sohbet etmek imkanı da bulunmaktadır. Kore dizi ve filmleri de bu dilin öğrenilebilmesi için rahatlıkla kullanılabilir. Bu yöntem ile birlikte kelimelerin orijinal telaffuzu rahatlıkla çözülebilir. Dizi ve filmler kelimelerin günlük dilde kullanımlarının anlaşılması için de fazlasıyla yararlıdır. Bu yöntem neredeyse her dilde konuşma pratiğinin sağlanmasında faydalı olur. Kore dili çok pratik ve hızlı bir olmasının yanında öğrenmesi de kolaydır.



Bir yabancı dil öğrenilirken o dili anadili olarak konuşan kişilerle iletişim kurmanın büyük faydası var. Tabii ki pek çok kişinin Kore'ye gitme imkanı bulunmuyor. Ancak Türkiye hayranı pek çok Koreli'nin bulunduğunu ve bunların ülkemize sıklıkla geldiğini atlamamak gereklidir. Bu kişilerle yüz yüze ya da internet ort******* iletişim kurmak Korece öğrenmeyi ve bu dilin telaffuzunu çözmeyi kolaylaştıracaktır. Ayrıca bu sayede yeni insani ilişkiler kurulması da sağlanmış olacaktır. Hangi yabancı dile ilgi duyulursa duyulsun yeni bir dil öğrenmenin farklı kültürlere ilişkilere kapı araladığını ve yaşama renk kattığını unutmamak gerekir.