Baidu'nun Android işletim sistemi için geliştirdiği bir tarayıcı olan Baidu Browser, T5 motoru sayesinde yüzde 30'a kadar daha hızlı internet gezintisi sunuyor. Swype desteğine de sahip olan tarayıcı, "Sports", "Video" ve "Müzik" gibi kategorilere sahip.

Tarayıcıyı dokunmatik komutlarla kontrol etmek çok kolay: İki parmağınızla aşağı doğru kaydırma hareketi yaptığınızda yeni bir sekme açılıyor. Eğer klasik kontrolleri tercih ediyorsanız yeni sekmeleri alıştığınız şekilde de açabilirsiniz. Ekranı yakınlaştırmak için tüm dokunmatik ekranlarda olduğu gibi iki parmağınızın ucunu yaklaştırarak komut verebileceğiniz gibi isterseniz ekranın altındaki çubuğu da kullanabilirsiniz.

Baidu Browser, HTML 5 testlerinden 419 puan almayı başardı. Bu haliyle, 429 puan alan Chrome ve 428 puan alan Firefox'un gerisinde kalıyor. Ancak bu yine de oldukça iyi bir sonuç ve geleceğe dair umut veriyor.

Tarayıcının ayarlar menüsünde mevcut indirme işlemlerine erişebilir, internet bağlantınızın yavaş olduğu durumlarda sayfalardaki resimlerin yüklenmemesini sağlayabilirsiniz. Burada ayrıca tam ekran modunu açabilir, o an açık olan web sayfasının ekran görüntüsünü alabilirsiniz. Bu son seçenek, özellikle işletim sisteminin henüz bu desteği sunmadığı eski Android telefonlarda kullanılmak üzere eklenmiş. Tarayıcı aynı zamanda yer imlerini de destekliyor. Böylece tarayıcıyı her açtığınızda favori siteleriniz hemen gözünüzün önünde oluyor.