20 Nisan 2019 tarihinde yapılan 2019-Elektronik Yabancı Dil Sınavının (e-YDS 2019/3 İngilizce) sonuçları ÖSYM tarafından açıkladı. Genel olarak yüksek lisans ve doktora yapmak isteyen adayların tercih ettiği e YDS sonuçları için katılımcıların ÖSYM’nin aday işlemleri sayfasından ÖSYM AİS aracılığı ile sonuç sorgulama ekranına erişebilecekler.

E YDS NEDİR?

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) talimatıyla Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen merkezi bir dil sınavıdır. YDS ile e-YDS arasındaki tek fark; e-YDS’nin bilgisayar üzerinden yapılmasıdır. Sınav soruları, sınav süresi, sonuçların geçerlilik durumu vs. gibi tüm konularda her iki sınav da tamamen aynıdır.

E YDS’YE KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR

Bu sınava; KPSS lise adayları, KPSS önlisans adayları, üniversite 3 veya 4’üncü sınıfta okuyanlar, KPSS lisans adayları, KPSS A grubu adayları, kamu personelleri, yüksek lisans adayları, araştırma görevlisi olmak isteyenler, doktora adayları, doçent adayları, sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak olanlar, tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık yapmak isteyenler, yurt dışında bir yükseköğretim programını bitiren ve denklik almak isteyenler başvurabilirler.