AÖF Kayıt Yenileme Ne Zaman Başlıyor? Açıköğretim 2015-16 Kayıt Ders Ekleme Çıkarma Tarihi - (Anadolu Üniversitesi) Yeni kayıtların sona ermesiyle birlikte okula kayıtlı olan öğrenciler için kayıt yenileme işlemleri başlıyor.

AÖF öğrenciliklerini devam ettirmek isteyen öğrencilerden İktisat, İşletme ve Açıköğretim fakültelerinde kayıtlı olanlar, 2015-2016 Güz Dönemi için 'Ders ekle-sil' ve 'kayıt yenileme' işlemlerini 12 Ekim Pazartesi gününden başlayarak 23 Ekim Cuma gününe kadar yapabilecek.

İlk sınavlar 12-13 Aralık 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Güz Dönemi'nin ilk vize sınavlarının ardından ise 23-24 Ocak 2016 tarihlerinde Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavları gerçekleştirilecek. Açıköğretim Fakültesi'nde kayıt yenileme işlemi yapacak olan öğrenciler ne kadar üniversite harcı yatıracak? Anadolu Üniversitesi tarafından açıklanan rakamlara göre bu öğretim yılında öğrenciler her programa göre değişebilen tutarlarda harç ödemesi yapacak. Harç tutarları ise kayıt olunan programlara göre genellikle 205 liralık bir ücrete denk geliyor.

AÖF'de 2. üniversite kayıtları

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Muhammet Recep Okur, ikinci üniversite kapsamında insanların, içinde ukte olarak kalan programları okumaları için ellerini çabuk tutarak bugün mesai bitimine kadar kayıt işlemlerini tamamlamaları gerektiğini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Okur, "ikinci üniversite"nin Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi'nin sağlamış olduğu büyük bir özellik olduğunu hatırlatarak, "İkinci üniversite; herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile bir yükseköğretim programında kayıtlı öğrencilerin başvurabileceği sınavsız bir kayıt türüdür.

Gerek ön lisans gerekse lisans düzeyinde Fotoğrafçılıktan Sosyolojiye çok çeşitli programlarımız öğrencilerimizi bekliyor. Yaşam boyu öğrenme bağlamında öğrenme deneyimi kazanmak isteyen herkes programlarımıza başvurabilir. Daha önceden okumak isteyip de okuyamayanlar, istedikleri bölümde olmadığını düşünenler veya yeni bir bölüm daha okumak istiyorum diyen arkadaşlarımız için yeniden kayıt olma imkanı sağlıyor. Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde toplam 34 ön lisans, 17 lisans programımız var. Bu programların herhangi birini seçip ikinci üniversite ile tekrar üniversiteli olabilirler. Onlar için çok büyük imkan, çok büyük bir kazanç sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

SON GÜN

Öte yandan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi İkinci Üniversite kayıtları bugün sona eriyor. Öğrencilerin yeni online kayıt sistemiyle kayıtlarını, "http://kayit.anadolu.edu.tr" adresinden 3-4 dakika gibi kısa bir süre içerisinde tamamlayabilecekleri de bildirildi.