Pia Nickli Üyeden Alıntı

Neden güvenmesinler?
Bence bu düşünce pek doğru değil. Benim ailemde de var askerinden, jandarmasından, polisine hepsi. Ve askere göre evet şuanda "polisler, oldukça gözle görülür seviyede yükseliş görüyor, ve el üstünde tutuluyor."
Kii, en olması gereken durumda bu bence. Çünkü bende bu teşkilatın az çok içindeyim. Polisleri hep arka saflara atıyorlardı; en basit örneğini vereyim. Bir askeriye personeli ile bir polis teşkilatında çalışan birisinin 'maaşları' arasındaki fark, bir fil ile fare kadar neredeyse. (Tabir-i caizse.)
Polislerin çoğu, askerden daha çok görev alıyor. Ama askeriye gibi ek zammış vs. almıyor
Ama tabikii hepsine saygımız sonsuz.. Ona asla bir lafım yok. Sadece söylemek istedim.
Komu için teşekkürler @Allegheines
Az çok mesleğin içindeyim derken? Benim şu 9 ayda gördüğümün yarısını görmemişsindir.

Askerin maaşının daha fazla olması gayet normal. Birisi kırsal da dağda taşta görev yapıyor birisi şehirde. Ve Jandarma çoğu ekstra ücreti alamıyor polis bunların hepsini alıyor. Şimdi asker de iken başımdan geçen bir olayı anlatayım. "hastane deyiz yaralı bir vatandaş var ben onun yanına gidiyorum karşıdan da bi karı koca geliyor yanlarından tam geçerken adamın kurduğu cümle şu; emniyet teşkilatı olarak askere karşı saygımız kalmadı." karısının yanında bana laf söyleme çabasında. Bunu bir rütbeliye söyleyecek ne cesareti var ne yüzü. Benim ona orada söyleyecek o kadar çok lafım var dı ki işte üstüm de ki üniforma el vermiyordu.