
Fırıncı Orhan'ın temeli 1958 yılında Ankara Çukurambar'da atıldı. Orhan Ayhan'ın küçük bir mahalle fırını ile başlayan yolculuğunu üçüncü kuşak devam ettiriyordu. Zaman içinde büyüyerek 15 şubeye çıkan Fırıncı Orhan, mahkemeden iflas erteleme talep etti. Ancak mahkeme, şirketin ayağa kaldırılamayacağına hükmederek iflasına karar verdi.
EKMEK FIRINI İLE BAŞLADI
Çankırılı Orhan Ayhan Çukurambar'da bir ekmek fırınını 1958'de açtı. Adını işyerinde veren Orhan Ayhan'ın işleri yolunda gitti. Zaman içinde Ayhan'ın işlerini oğlu devraldı. Şimdilerde ise Ayhan Ailesi'nde üçüncü kuşak işleri yürütüyor.
İKİNCİ KUŞAK İLE MARKALAŞTI
İkinci kuşak ile birlikte Fırıncı Orhan'da markalaşma sürecine girildi. Fırıncı Orhan ismi ile yeni şubeler açıldı ve farklı bir konsept geliştirildi. Hem fırın, hem market hem restoranın bir arada bulunduğu Çukurambar'daki Fırıncı Orhan Gurme ise, konsept olarak Türkiye'de bir ilk oldu.
haberler.com