2018 ATA AÖF kayıt yenileme tarihleri

Anadolu ve Atatürk üniversitesi AÖF kayıt yenileme ne zaman? İşte ATA AÖF kayıt yenileme tarihleri…

Güz döneminin tamamlanmasının ardından Anadolu Ve Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencileri AÖF kayıt yenileme tarihleri ne zaman merak ediyor. Açıköğretim Fakültesi ders kayıt tarihleri belli oldu. Uzaktan eğitim ile lisans ve önlisans programlarını tamamlamak isteyen yüzbinlerce öğrenci 2. dönem kayıtlarını bekliyor. İşte 2018 ATA AÖF kayıt yenileme tarihleri...


2018 bahar dönemi AÖF kayıt yenileme işlemleri ne zaman başlayacak sorusunun yanıtı yüzbinlerce Açıköğretim Fakültesi öğrencisi tarafından aranıyor. Atatürk ve Anadolu Üniversitesi 2. dönem ders kayıt tarihleri akademik takvim aracılığı ile öğrencilere duyuruldu. Güz döneminde Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi kayıt yenileme işlemlerinde yeni sistem başlamıştı. Değişen sistem hakkında detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda ATA AÖF kayıt yenileme işlemleri hakkında bilgi edinebilirsiniz. Peki kayıtlar ne zaman başlayacak?

ATA AÖF KAYITLARI BAŞLADI


ATA AÖF 2017-2018 2. dönem ders kayıtları 29 Ocak 2018 tarihinde başladı. Milyonlarca öğrenci ATA AÖF ders kayıtlarını yapacaklar. Ders kayıt işlemleri 4 Şubat 2018 tarihinde sona erecek.

Mazeretli ders kayıtları ise 5-11 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Eğitim-öğretim dersleri ise 5 Şubat – 11 Mayıs tarihleri arsında işlenecek.






ATA AÖF KAYITLARI NASIL YAPILACAK?

1.sınıf öğrencileri kayıtlı oldukları programa ait materyal ücretini yatırdıktan sonra ders kayıt işlemleri Fakültemiz tarafından yapılacaktır. 2. 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin başarısız (FF) olan dersleri Fakültemiz tarafından atanacaktır. Diğer dersler öğrencilerimizin kendileri tarafından Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden seçilecektir. Ders alma takvimi içerisinde materyal ücretini yatırıp ders kaydı yapmayan/yapamayan öğrencilerimizin ders kayıtları 30 krediye kadar Fakültemiz tarafından atanacaktır. Atanan bu derslerden öğrencilerimiz isterse belirlenen ders seçme tarihlerinde değişiklik yapabileceklerdir.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÖF KAYIT YENİLEME İŞLEMİ NE ZAMAN?

AÖF 2. dönem kayıt yenileme işlemleri 12 Şubat 2018 tarihinde başlayacak ve 23 Şubat Cuma günü sona erecek. Anadolu Üniversitesi tarafından mazeretli kayıt tarihi ise 23 Şubat olarak belirlendi. AÖF bahar dönemi vize sınavı 14-15 Nisan 2018 tarihinde yapılacak. Bahar dönemi final sınavı 02-03 Haziran 2018 tarihinde uygulanacak. 2017-2018 öğretim yılı üç ders sınavı ise 21 Temmuz 2018'de gerçekleştirilecek






AÖF KAYIT YENİLEME ÜCRETLERİ HANGİ BANKALARA YATIRILACAK?

Anadolu Üniversitesi tarafından yayınlanan bilgilere göre AÖF kayıt yenileme ücretleri Ziraat Bankası ATM'lerinden yatırılabilecek. AÖF kayıt yenileme ücretleri hakkında yapılan açıklama şu şekilde; 2017-2018 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Dönem Öğretim Gideri, Dönem Öğrenim Ücreti ve Dönem Öğrenci Katkı Payı ödemelerini, Ziraat Bankası ATM’lerinden, Mobil bankacılık veya İnternet bankacılığından gerçekleştirebilirler.

AÖF KAYIT YENİLEMEDE NELER DEĞİŞTİ?

AÖF’de yeni sisteme göre bundan sonra ders seçimi yapılmadan banka ödeme bilgileri oluşmayacak ve öğrenciler kayıtlarını gerçekleştiremeyecekler. Yeni sisteme göre ders seçimi yapılmadan önce banka ödeme bilgileri oluşmayacak ve öğrenciler kayıtlarını gerçekleştiremeyecekler. AÖF’ün yaptığı açıklamada uygulanacak yeni sistem şu şekilde; “Kayıt yenileme, Ders Seçimi (Ekle-Sil) işlemi ve Kayıt Yenileme Bedelinin Ödenmesiyle gerçekleşecektir.”