Ortodontik problemler yani diş eğrilikleriağız ve diş sağlığı açısından çok önemlidir.Hastalar genelde dişlerindeki çarpıklıklarıestetik amaçla düzeltirmek isterler.Halbuki bu tedaviyi öncelikle sağlıkları açısından yaptırmaları gerekmektedir.

Birbirinin üzerine binmiş dişlere sahip olan insanlarhiçbir sekilde doğru bir ağız temizliği yapamazlar.Çünkü fırçanın erişemediğidiş ipinin giremediği çok yerler vardır ağızlarında.Zamanla bu bölgelerde diş yapısı bozulupçürükler oluşur ve sağlıklarını yitirirler.

Günümüzde ebeveynler eskisiye oranla daha bilinçlendiklerindenerken yaşta ortodontik tedavi gören çocukların sayısı artmıştır.Fakat erişkin yaşlarına gelip çapraşık dişlerle yaşayan insanların sayısını da azımsamamak gerekir.

Sağlık için mutlaka uygulanması gereken bu tedavide kullanılan teller ve braketler hastaların kabusu olmuştur.Yaşları ilerlemiş ve kariyer sahibi olmuş insanlar için braket ve tellerle gezmek tabi ki çok kolay değil. Bunun yanında kendi oğlumdan yakinen bildiğim ve halen yaşamaya devam ettiğimiz bir ergenlik sendromu var.Genellikle her çocuk bu tedaviyeestetik kaygılarla itiraz eder nihayetinde de uygulanmaya başlandığında mutsuz olur ve mutsuz eder.
Şimdi Amerikada 10 yıldır kullanılan 2011 in başından itibaren Türkiyede de uygulanan telsiz braketsiz ortodontik tedavi yöntemibu tür hastalar için kurtarıcı olmuştur.

Bu yeni tedavi yönteminde takıp çıkarılan şeffaf plaklar kullanılmaktadır.Bu plaklar dışarıdan çok fark edilmediği için hastalar korkusuzca bu yöntemi tercih ediyorlar.En önemli özelliklerinden biri deyemek yerken çıkartılıyor oluşu.Yemek yedikten sonra dişler fırçalananıpplaklar tekrar yerine takılıyor.

Telsiz braketsiz uygulanan bu yeni ortodontik tedavinin her vakaya uygulanma imkanı yok maalesef.Hastalar bu yöntem için uygun olup olmadıklarını mutlaka hekimlerine müraacat ederek öğrenmek durumundalar.Bu tedavinin yetersiz kalacağı durumlarda yine telli braketli sistem önerilmektedir.