Badem, gülgiller familyasının prunoideae alt familyasından meyvesi yenilebilen küçük bir ağaç türüdür. Sıcak, ılık iklim ister; kurağa çok dayanır. Çerez olarak yenir, yağı daha çok sanayide kullanılır. Yemiş olarak tüketilen badem bu ağaç türünün sert tohumlarıdır. Badem vitamin, mineral ve protein içerir.
Badem
Bademin düzenli olarak tüketimi halinde kötü kolestrol düşürücü etkisi araştırmalarla kanıtlanmış. İki hafta boyunca yüksek kolestrolü bulunan hastalara içinde bademinde yer aldığı kuruyemişler, soya proteini, bezelye, yulaf ve fasulye içeren bir beslenme programı uygulanmış; Kolestrol seviyelerinde ciddi oranda azalma tespit edilmiştir. Bademdeki E vitamininin antioksidan etkisi, damar tıkanıklığına yol açan plak oluşumunu geciktirir. Yüksek kalorili olduğu gerekçesiyle diyet yapanların tercih etmediği badem doğru miktarda kullanıldığında tokluk hissi verir. Yapılan bir araştırmada badem yiyenlerin yemeyenlerden %31 oranında daha fazla kilo kaybettiği sonucuna varılmıştır. Ayrıca kalp ve diyabet hastaları içinde badem çok faydalı bir yemiştir. Diyabet hastasının yemeklerden sonra yaşadığı kan şekeri dalgalanmasını azaltır. Badem ve diğer kuru yemişlerin (fındık, ceviz, fıstık) kalp sağlığının korunması için önerilen gıdalar arasında yer alır.
Bademin diğer faydaları
– Kemikleri güçlendirir.
– Bedensel ve zihinsel yorgunluğun giderilmesi için kullanılır.
– Kanser ve kalp krizi gibi hastalıklara karşı koruyucudur.
– Strese iyi gelir
– Hamilelerin sütünü artırır, bebeklerin gelişimine yardımcı olur.
– Böbrek,idrar yolları ve cinsel organlardaki iltihapları iyileştirir.
Badem tüketilirken önemli olan nokta, tüketim miktarıdır. Uzmanlar haftada 3-4 kez, günde 25-30 fazla olmayacak şekilde tüketilmesini öneriyor.
BADEM YAĞI
Badem Yağının Faydaları
Badem ağacı tohumlarından soğuk sıkma ile elde edilen, soluk sarı renkli, hafif kokulu ve ceviz tadında sabit bir yağdır. Badem yağı iki çeşittir. Tatlı badem yağı ve acı badem yağı. Cilt bakımında kullanılan tatlı badem yağıdır.İçerisinde bol miktarda bulunan E vitamini vücut için çok yararlıdır.
Badem yağının en bilinen özelliği kaş ve kirpik çıkarıcısı olmasıdır. Kıl köklerini güçlendirme özelliğine sahiptir. Düzenli kullanımda kaş ve kirpikleri güçlendirir; saç, sakal ve bıyıklar içinde rahatlıkla kullanılabilir. Çok uzun süre kullanılmasıönerilmiyor. 2 haftalık periyotlarla yılda birkaç kez yapılması yeterli.
Badem yağı kırılan ve yıpranan saçlar içinde çok ideal bir ürün. Kullanılan şampuanlar, kremler, maskelerin yanısıra badem yağı içerdiği E vitamini sayesinde hem doğal hemde yapılandırma ve güçlendirme açısından daha ideal. Temiz saçlara masaj yoluyla uygulanır. Zamanı olmayanlar
saç kreminin içerisine bir çay kaşığı kadar ekleyecekleri badem yağıyla masaj yapabilirsiniz. Şampuanlardaki ve kremlerdeki kimyasalların yıpratıcı etkisini azaltır. Saçlarınız güçlü, canlı ve parlak kalır.
Badem yağı kuru cilt tipleri için en doğru ürün. Cildi yumuşatır, lekelerin yok olmasına ,ciltte açılan gözeneklerin kapanmasına yardım eder. Makyajınızıçıkarmak ve cildi temizlemek için idealdir. Badem yağı soğuk havalarda cildinizin kurumasını engeller. Dudaklarınız içinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Badem yağının diğer faydaları:
– Yara tedavilerinde kullanılır.
– Karın, basen, kalça ve bel bölgelerinde oluşan çatlakların giderilmesine yardımcıdır.
– Göz kapaklarındaki alerjik durumlarda, göz kapağının nemli kalmasını sağlar.
– Ağız yoluyla alımda yumuşatıcı, öksürük kesici ve solucan düşürücü etkisi vardır.
Her yağ ve yiyecekte olduğu gibi badem ve badem yağı kullanımına dikkat etmek gerekiyor. Çok kullanımı alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Yapıcağınız herhangi bir kürü istikrarlı olarak yapmanız sizin için önemli.
Saç Bakım Tarifleri
Bademin Faydaları
Suna Dumankaya, dökülen saçlar için: eşit miktarlarda badem yağı, defne yağı ve avakado yağını karıştırın. Saçınıza sürün ve 2 saat bekletin. Saçınızı sampuanla yıkayın. Bu kürü hafta bir uygulayın.
Ahmet Maranki: Susam yağı, çam yağı,sarımsak yağı, ısırgan yağı, badem yağı ve zeytinyağdan oluşan karışımı, gece yatmadan önce kafanızdaki noktaları uyararak masaj yapın. Daha sonra saçınızı boneyle kapatıp, yatın. Bu karışım sadece saçlarınızı beslemekle kalmaz, bedeninizi de besler. Sabah saçınızı durularken 1 litre suya 1 bardak üzüm sirkesi koyup saçınızı yıkayın. Bu işlemleri bir hafta boyunca her gün , ikinci hafta gün aşırı, üçüncü hafta ise üç günde bir tekrarlayın.
Saçları beslemek için: bir miktar badem yağı, bir miktar zeytinyağı ve bir yumurta sarısını karıştırın. İki haftada bir bu karışımla saç diplerinize yumuşak bir şekilde masaj yapın.
Üyelik tarihi
07 Aralık 2015
Mesajlar
4.728
Seslenildi
112 Mesaj
Etiketlendi
49 Konu
Ruh Hali
Bademin Faydaları, Badem Yağı Faydaları
10 Aralık 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
Nyenaira bunu beğendi.