95/4 Askerlik Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?


95/4 tertip askerlerin askerlik yerlerinin neresi olduğunu öğrenmelerine oldukça kısa bir zaman kaldı. 95/4 acemi birlikleri açıklanma tarihi Ekim ayının son haftasında yani 15 ile 28 Ekim 2015 tarihi arasında açıklanacaktır. Peki 95/4 tertip askerler ne zaman askere gidecekler? sorusunu ise askerlik yerleri Kasım ayında açıklanacak ve askere gidecek olan kişinin A grubunda mıB grubununda mı olduğu yazacaktır. Bu gruplardan %90’ı A grubununda %10 ise B grubununda yer almaktadır.

A grubu içinde yer alacak olan askerler 3-8 Kasım 2015 tarihlerinde acemi birliklerine teslim olurken B grubunda yer alan asker adayları da Aralık ayında ilk iki haftada teslim olmaları gerekmektedir.


Eğer bu yıl içinde askere gidecekseniz artık bu süreci internet üzerinden de takip edebilir ve sorgulayabilirsiniz. Bu işlemi e-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilir ve şifreniz varsa kolay bir şekilde işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer e-devlet şifreniz yoksa size en yakın PTT’ye giderek 2 TL karşılığında şifre edinmeniz ve tüm işlemlerinizi en kolay ve pratik şekilde online olarak gerçekleştirmeniz mümkün olacaktır.

Tüm işlemlerinizi sonlandırdıktan ve acemi birliğinizin neresi olduğunu öğrendikten sonra size verilen tarihler arasında acemi birliğinize teslim olmanız gerekiyor. Bu sürede size 3 aşı yapılacaktır. Bunlar Tetanoz Kızamık ve Menenjit aşılarıdır. Ayrıca devlet size teslim olacağınız birliğe giderken yol ve yemek parası da vermektedir. Yani acemi birliğine ya da usta birliğine giderken devletten yol parasını tahsil edebiliyorsunuz. Ayrıca devletin ücretsiz olarak uçak bileti verdiği iller de yer almaktadır. Eğer askerliğiniz bu iller içinde yer alıyorsa devlet size direkt uçak bileti de ayırttırmaktadır. Bu illeri de şöyle sıralamakta fayda var: Ağrı Ardahan Batman Bingöl Bitlis Erzurum Hakkari Iğdır Kars Muş Şırnak ve Van. Acemi birliğinizin açıklanmasının ardından askerlik şubesine sülüs almaya gitmek durumundasınız. Eğer bu kağıdı alırken yukarıdaki illerden birine gideceksenizuçak bileti askerlik şubesince size verilecektir. Eğer değilse de gideceğiniz yer doğrultusunda yol ve yemek parasını askerlik şubesinden temin edebilirsiniz.