Av etli kapama



malzemasi:
12 adet bıldırcın veya 6 adet üveyik,3 tahtalı,3 ufak ördek ,2 büyük ördek veya 1 tavşan.
4-5cm derinliğinde fırın tepsisi
1,5 veya 2 kg pirinç (tepsinin büyüklüğüne bağlı)
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça(domatez)
tuz,karabiber
ön hazırlık:
Bıldırcınlar hariç diğer av etleri 3-5 parçaya tavşan ise çok parçaya(her parça serviste bir kişilik)olcak şekilde derin tencerede ½ bardak sıvı yağ ile iyice kızartılır.
Etler dışarı alınır ve dinlendirilir.
Aynı tencerede kalan yağda ince kıyılmış soğanlar kavrulup etler tekrar tencereye alınır ve tuz karabiber ilave edilerek salça katılır az çevrilerek salça eritilir.
Ve üzerlerine kadar su katılarak etler yumuşayana dek orta ateşte pişirilir.
Tüm malzemeler dışarı alınır suyu ayrılır.
Tencereye kalan sıvı yağ(1/2 su bardağı) konur ve kızınca yıkanmış pirinç eklenerek kavrulur ve yanda ayrılan malzemelerin suyu alınır ve 1 - 1 ölçü kararınca su ile pirinç kabartılır.
(su yetmez ise ilave edilir fazla ise fazlası yine kenarda bekletilir)
pilav kıvamlı pirinç suyunu tam çekmeden alınır,ve tepsiye yayılır,üzerine kalan su veya yetmezse tencere ıslanarak elde edilen salçalı su ile pilav ölçüsüne denk gelen 1 - 2 ölçüsü kararınca su ile pilav tepside kaşık ile iyice karıştırılır.
önceden hazırlanmış pişmiş etler göz zevkinize göre tanzim edilerek yerleştirilir.
180 derece ısıtılmış fırında suyunu çekecek kadar fırınlanır(çıkarınca karabiber ile süslenir)

sıcak olarak servis edilir.