TAVŞAN ETİNDEN TANTUNİ
vahdet abi bende izin verirsen mersinin meşhur tantunisinin tarifini vereyim
1-Tavşanın kırmızı etlerini kemiklerden ayırıp el kıyması yapın daha sonra kıyılan etleri derin bir tencerede su örtecek kadar kaynatıp suyunu süzün yeniden su ekleyip pişirin suyunu çekince bir kenara alın
2-Lavaş ekmeği fırından taze getirin
3-Yeşilliği İçin Maydonozları ve soğanı kıyın domatezin etli yerlerini kıyın sumak tuzla karıştırın

Daha önceden pişirdiğimiz etimizi Saç ta sıvı ayçiçek yağı ekleyerek kavurun içine biraz toz kırmızı biber ilave edin ama bunları yaparken eti sertleşmemesi için az az su damlatın ekmekleri saçtaki etlerin üzerine kapatın ekmek yağlansın ve azıcık et azıcık yeşillikten koyarak dürüm yapın Afiyet olsun