Fırında Tavşan.

Malzemeler.

2 adet orta boy patates.
2 adet orta boy kuru soğan.


sos için

1 çay bardağı sıvı yağ.
1 çay kaşığı karabiber.
1 çay kaşığı kırmızı biber.
1 çay kaşığı kekik.
1 çay kaşığı kimyon.
1 tatlı kaşığı salça.
1 tatlı kaşığı yoğurt.
isteğinize göre tuz.


salça,yoğurt,sıvı yağ ve baharatları kavanozda çalkalayın.




6,7 parçaya böldüğümüz tavşanı bir taşım kaynatın ve suyun üzerine çıkan kef i iyice alın.

etleri sudan çıkartıp çeşme suyunda ovalayarak yıkayın.

fırınınızı 180 c ye ayarlayın.

fırın tepsisine alüminyum folyo yu serin ve üzerine etleri,patates ve soğanları dizin.

Kavanozdaki karışımı etlerin üzerine eşit şekilde dağıtın.

Alüminyum folyoyu iyice sarın ve tepsiyi fırına sürün.

45 dk sonra folyonun üst kısmını açın.

Üzeri açılan etlerin kızarması için,küçük bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eriterek etlerin üzerine 2 dk arayla sürüp bir kaç kez tekrarlayın ve etleri kurutmadan fırında kızartın.

Afiyet olsun.