hardallı keklik güveci
malzemeler:
2 adet keklik
5 diş sarımsak
5 adet arpacık soğan
isteğe göre bir miktar tane kara biber
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
2 adet defne yaprağı
1 patates
1/2 çay bardağı zeytin yağı
isteğe göre domates ve biber

hazırlanması:
kekliklerin etlerini kemiklerinden ayırın daha sonra güvecin en altına etleri yerleştirin defne yapraklarını, sarımsakları , arpacık soğanları ve tane kara biberleri etlerin arasına koyun
kemikleri haşlayın (bunların suyu sosu hazırlarken kullanılacak)
patatesi küp küp kesin ve yağda hafif kızarttıktan sonra etlerin üzerine koyun bunun üzerine de domates ve biberleri yerleştirin
zeytin yağı, kekliklerin kemiklerinin suyunun bir kısmı, hardal ve acı biber salçasını bir kapta karıştırarak güvecin üzerine dökün ve fırınlayın


sonuç