Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Penia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
25 Nisan 2015
Bulunduğu yer
Adana
Mesajlar
35.875
Seslenildi
2758 Mesaj
Etiketlendi
343 Konu
Ruh Hali
Sekercik

Google Facebook ve Google bir kişi tarafından dolandırıldı

29 Mart 2019
1

Facebook ve Google bir kişi tarafından dolandırıldı

Evaldas Rimasauskas adlı şahıs uyguladığı plan ile Facebook ve Google gibi teknoloji devlerini tam 112 milyon dolar dolandırdı, firmaları büyük zarara uğrattı.

Planı senelerce tasarladı!


IGN adlı web sitesinin yaptığı habere göre Evaldas Rimadauskas isimli bir şahıs 2013 yılından 2015 yılına kadar Facebook ve Google şirketlerini dolandırmak icin planlar yaptı. Bu planları geçtiğimiz sene yürürlüğe koyan kişi, Facebook’u doksan dokuz, Google’ı ise yirmi üç milyon dolar zarara uğratarak firmaların büyük kayıplar yaşamasına sebep oldu.

Litvanya’da yaşayan Evaldas Rimasauskas isimli bir adam yaptığı plan neticesinde, verdiği siparişlerin gelmediğini gerekçe göstererek Facebook’tan doksan dokuz, Google’dan da yirmi üç milyon dolar ödeme aldı. Evaldas Rimasauskas’ın planı oldukça basitti. Şahıs, bazı sahte siparişlere ait makbuzlar, imzalı belgeler ve sahte faturalar hazırlayıp bunların gerçekçi görünmelerini sağladı. Hatta sahte e-posta hesapları yarattı ve bunları şirketlerin destek birimlerinden gelmiş gibi gösterdi. Bunun ardından Rimasauskas, Quanta Computer Technologies isimli bir donanım şirketinden Tayvan uyruklu temsilciymiş gibi davrandı.

Şahıs, yalanını inandırıcı kılmak için Letonya’da aynı isimle açılmış bir şirkete girdi. Planın oldukça gerçekçi olması ve oldukça başarılı işlemesi nedeniyle ne Google ne de Facebook belgelerin gerçek ve geçerli olup olmadığını sorgulamadı. İstenen parayı müşteri memnuniyetini ön planda tutmak amacı ile sorun çıkarmadan ödediler. Bunların ardından Evaldas Rimasauskas, aldığı paraları Letonya, Macaristan, Litvanya, Slovakya ve Kıbrıs’taki kendine ait açmış olduğu banka hesaplarına aktardı.

Google farkına vardı!

Tüm bunların üzerinden bir süre geçmesinin ardından Google ortada bir sorun olduğunu anladı, yaptığı araştırmalar sonucu olayın bir dolandırıcılık olduğunun farkına vardı. Facebook ile birleşerek Evaldas Rimasauskas’a dava açan firma, şahısa kara para aklama, evrakta sahtecilik gibi suçlamalar yöneltti.

Rimasauskas tutuklandı ve elli milyon dolar kefalet ile 29 Temmuz‘da yapılan mahkemede serbest kaldı. Bu olayın sonucunda şahıs tam altmış iki milyon dolar kar elde etmiş oldu.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Meltem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
15 Aralık 2014
Bulunduğu yer
GB
Mesajlar
11.145
Seslenildi
2190 Mesaj
Etiketlendi
310 Konu
Standart Cevap: Facebook ve Google bir kişi tarafından dolandırıldı
29 Mart 2019
2
Hahahah

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj