Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Damla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
15 Aralık 2014
Bulunduğu yer
İzmir.
Mesajlar
45.994
Seslenildi
8367 Mesaj
Etiketlendi
235 Konu

Yni Clubhouse için Çinli ortak uyarısı: Sesleri Çin’e aktarıyor olabilir

13 Şubat 2021
1

Clubhouse için Çinli ortak uyarısı: Sesleri Çin’e aktarıyor olabilir


Stanford Üniversitesi'ne bağlı Stanford İnternet Gözlemevi, sesli konuşma uygulaması Clubhouse'a Çinli bir şirketin altyapı hizmeti sunduğunu ve Çin hükümetinin verilere ulaşabilmesinin muhtemel olduğunu açıkladı.

Son dönemde kullanıcı sayısı artan sesli sohbet uygulaması Clubhouse için, Stanford İnternet Gözlemevi'nden (SIO) Çin uyarısı geldi.

Bloomberg'ün haberine göre, SIO, ABD merkezli uygulama olan Clubhouse'un yazılım altyapısında, kullanıcı sesleri verisine dışarıdan ulaşıma izin verebilecek potansiyel zayıflıklar olduğu sonucuna ulaştı.
Bunun üzerine Clubhouse, veri güvenliğini gözden geçireceğini açıkladı.

ÇİNLİ ŞİRKET ALTYAPI SAĞLIYOR
SIO raporunda, ABD'de Silicon Vadisi'nde ofisleri olan Şanghay merkezli Çinli Agora şirketinin, Clubhouse'e yazılım altyapısı sunduğunu ve “gerçek zamanlı sesli ve görüntülü etkileşim platformu” sattığı belirtildi.

Raporda, birer seri numara şeklindeki kullanıcı kimliklerinin, internet üzerinden düz metin olarak aktarıldığı, Çinli Agora şirketinin Clubhouse kullanıcılarının ham seslerine erişiminin muhtemel olduğu ve bu durumun potansiyel olarak Çin hükümetine erişim imkanı sağladığı vurgulandı.

Herhangi bir internet trafiği gözlemcisinin, Clubhouse'daki konuşma odalarında kimin kimle konuştuğuna dair kullanıcı kimliklerini kolayca eşleştirebileceğini belirten SIO, bu durumun Çinli kullanıcılar için rahatsız edici olduğuna dikkat çekti.

ÇİN’E AKTARILMASI MUHTEMEL
İnternet ve sosyal medya platformlarındaki dezenformasyon üzerine çalışmalar yürüten ve ABD'de Stanford Üniversitesi'nde bir program olan SIO, Clubhouse'da bir konuşma odasının metaverisinin Çin'de olduğunu düşündükleri sunuculara aktarıldığını gözlemlediklerini öne sürdü.

Raporda, şifrelenmemiş tüm verilerin, Çin'deki sunucular yoluyla Çin hükümetine aktarılabilmesinin muhtemel olduğu, Çin hükümetinin, Agora'nın ağlarına erişmeden de Clubhouse'un metaverisini toplayabileceği savunuldu.

Raporda, Agora'nın kullanıcı seslerini ya da metaverilerini depolamadıkları ve bunun da Çin hükümeti istese bile ellerinde herhangi bir kayıt olmadığı anlamına geldiği, ses kayıtlarının ABD'de depolandığı ve Çin hükümetinin erişiminin olası olmadığı yönündeki iddialarına da yer verildi.

CLUBHOUSE ADIM ATACAK
Raporda Clubhouse'un konuya ilişkin açıklamasına da yer verildi. Şirket, veri güvenliği için ek şifreleme yapacaklarını, ayrıca bir veri güvenliği firmasıyla anlaşarak yaptıkları değişiklikleri gözden geçirmelerini ve doğrulamalarını sağlamayı planladıklarını açıkladı.

Clubhouse, geçen hafta Çin'de yasaklanmıştı.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



Years and years.
Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
15 Nisan 2021
Yaş
31
Mesajlar
1
Seslenildi
0 Mesaj
Etiketlendi
0 Konu
Standart Cevap: Clubhouse için Çinli ortak uyarısı: Sesleri Çin’e aktarıyor olabilir
15 Nisan 2021
2
Clubhouse'da daha çok yeni veri sızıntısı oldu sanırım. Veriler çalındı.
r00tLine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
10 Nisan 2021
Bulunduğu yer
Kahramanmaraş
Yaş
29
Mesajlar
241
Seslenildi
2 Mesaj
Etiketlendi
0 Konu
Ruh Hali
Enerjik
Standart Cevap: Clubhouse için Çinli ortak uyarısı: Sesleri Çin’e aktarıyor olabilir
16 Nisan 2021
3
Sorun teşkil edecek bir durum değil bence.
Her kullandığımız uygulamalarda oluyor bu
W-T Yarım Kalmış Bir Hikaye...
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj