WhatsApp kullanıcılarının isyan ettiği fotoğrafların düşük kalitede gitme sorunu için kalıcı bir çözüm nihayet getirildi.

Platform fark etmeksizin tüm akıllı telefonlarda kullanılabilen anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, gönderilen fotoğrafları sıkıştırıyor. Özellikle yüksek boyutlu dosyalarda meydana gelen bu durum, karşı tarafın kalitesiz bir görsel ile karşılaşmasına yol açıyor. Problemin önüne geçmek için farklı yöntemler geliştiren kullanıcılar fotoğraflarını Belge olarak gönderiyorlar.

Kalite düşme sorunu için nihayet kalıcı bir çözüm getiren WhatsApp, fotoğrafların yüksek çözünürlükte gönderilmesi için adım attı. Geliştirdiği özelliği Android ve iOS işletim sistemli telefonlar için erişime açtı. Artık kullanıcılar birbirlerine gönderecekleri fotoğrafların kalitesini yüksek tutabilecek. Peki bu nasıl yapılacak?

WhatsApp ile yüksek kalitede fotoğraf nasıl gönderilir?
WhatsApp’a gelecek yeni özellikleri önceden açığa çıkaran WABetaInfo’nun aktardığı bilgilere göre, uygulamada üç farklı fotoğraf kalitesi seçeneği yer alacak. Beta programına katılmış Android ve iPhone sahiplerinin erişimine açılan özelliğin ekran görüntüsünü paylaşan WABetaInfo, fotoğrafların orijinal kalitesinin minimum seviyede düşeceğini ifade etti.

WhatsApp uygulamasına eklenen seçenekler şöyle:

Otomatik (Önerilen): Bu seçenek, ağ hızına bağlı olarak görüntüleri sıkıştırıp sıkıştırmama kararını WhatsApp’a bırakacak.
En iyi kalite: Mümkün olan en iyi görüntü kalitesi sağlanacak.
Veri tasarrufu: Veriden ve depolama alanından tasarruf etmek için görüntüler sıkıştırılacak.

Bu noktada kullanıcıların bilmesi gereken en önemli detay: “En iyi kalite”yi seçmek, fotoğrafların yüzde 100 orijinal kalitede gönderileceği anlamına gelmiyor. WhatsApp yalnızca sıkıştırma işlemini nispeten daha hafif uyguluyor ve orijinal kalitenin yaklaşık yüzde 80 kadarını koruyor. Ayrıca görüntünün çerçeve boyutları 2048×2048 pikselden büyükse yeniden boyutlandırılıyor.

Eğer internetiniz az ise “Veri tasarrufu” seçeneğini açabilirsiniz. “Otomatik” seçeneğini aktif ettiğinizde ise WhatsApp, bağlantı türüne bağlı olmak şartı ile görüntü kalitesi ve internet tüketimi arasında en iyi dengeyi sağlayacak.