Google, bu defa Pixel markasını Chrome OS için değil Android için kullanıyor. İşte Google'ın yeni tanıttığı, Android işletim sistemli Google Pixel C ile ilgili tüm detaylar!


Google’ın düzenlediği etkinlik ile, yeni ürünler birer birer hayat buluyor. Bu ürünlerden en son olanı da, Google’ın yeni Google Pixel C isimli Android tableti oldu!

Aslında bilindiği gibi Google, Pixel marka ismini, Chrome OS tabanlı Chromebook modelleri için kullanmayı tercih ediyordu. Bu defa ise Pixel ismini farklı bir amaç için kullanmayı tercih etmiş olan Google, Pixel C isimli yeni bir Android tablet duyurdu.

Söz konusu Pixel C isimli Android tabletin detaylarına değinmek gerekirse, ilk dikkat çeken nokta “C” isminden midir bilinmez ancak Pixel C’nin, tıpkı 2015 Chromebook modelinde kullanıldığı gibi USB Type C portunu taşıması oluyor.

Bu USB Type C portu ile hem veri akışı hem de güç akışı sağlanabiliyor.

Teknik detaylarla devam etmek gerekirse söz konusu Google Pixel C, 10.2 inç büyüklüğünde ve 2560x1800 çözünürlük değeri sunan, 308 ppi değerinde bir ekrana sahip.

Alışılmışın aksine, yonga seti tarafında NVIDIA ile işbirliğine giden Google, Pixel C için NVIDIA X1 isimli 4 çekirdekli işlemciyi kullanmayı tercih etmiş.

NVIDIA X1 yongasına ise, 3 GB LPDDR4 dahili bellek yani RAM ve Maxwell GPU eşlik ediyor.

Yazılım tarafında ise, belirtildiği gibi Android 6.0 Marshmallow yüklü olarak satışa sunulacak olan Pixel C, beraberinde yeni klavye aparatını da getiriyor.

Kısa bir süre önce, Apple tarafında iPad Pro ile tanıklık ettiğimiz geliştirilmiş klavye aksesuarı, Google tarafında da benzer şekilde Google Pixel C için tasarlanmış.

Deri ve alüminyum olmak üzere, iki farklı materyal ile tasarlanmış olan Pixel C klavyeleri, bu seçeneği kullanıcıların beğenisine bırakıyor.


Pixel C ve Pixel C klavyesinin fiyatı

Nexus telefonlarda olduğu gibi Google, sadece tasarımı üstlenerek üretim kısmını üçüncü parti şirketlere bırakmayı, Pixel C tablet için de uygun görmüş.

Şu an için sadece Amerika pazarında satışa sunulacak olan Google Pixel C tabletlerin fiyatı, 32 GB dahili depolamaya sahip model için 499 Dolar, 64 GB dahili depolama sahip model için ise 599 Dolar olarak belirlenmiş durumda.

Öte yandan, Apple’ın iPad Pro klavyesi gibi aksesuar olarak satışa sunulacak olan Pixel C klavyesi ise, 149 Dolar fiyatlandırması ile tüketicilere sunulacak.

Yeniasya