Facebook'a Silinen Mesaj Özelliği Geliyor

Silinen mesaj özelliğini kullanıcılar tarafından sevilmeye başlanması pek çok mesajlaşma uygulamasında da bu özelliğin kullanılmasına aracılık etti.



Silinen mesaj özelliğinin bu kadar popüler olması Facebook Messenger uygulamasında da bu özelliğin kullanılmaya başlanmasına neden oldu. Konuyla ilgili yapılan son açıklamalarda yeni bir güncelleme ile birlikte kullanıcılara silinen mesaj özelliğinin kullanıma sunulacağı belirtilirken kullanıcılar gönderdikleri mesajların geçerlilik süresini belirleyerek belli bir süre sonra silinmesini sağlayabilecek. Bu süre boyunca karşı taraf tarafından okunmayan mesajlar ise hiçbir şekilde öğrenilemeyecek

Son dönemlerde Facebook ve Facebook Messenger ile ilgili pek çok geliştirme ve güncelleme yayınlanırken bu konularda oldukça iyi geri bildirimler alan yönetim geliştirmeleri sürdürüyor. Konuyla ilgili son yapılan açıklamada özel mesajlarda mesaj silme özelliği olduğu belirtilirken kullanıcılar pek çok mesaj uygulamasında olduğu gibi otomatik silinebilen mesajlar gönderilebilecek.

Gönderilen mesajlarda bu özelliğin kullanılması için gün, ay ya da yıl gibi belirli bir tarih aralığının girmesi gerekirken bu tarihin dolmasının ardından mesaj kendi kendini sistemden silecek ve mesaha erişim sağlanamayacak. İsteyen kullanıcılar bu özelliği kullanmak zorunda değil. Bu açıdan mevcut mesajlaşma sisteminde olduğu gibi mesajların saklanması ve silinmemesi de sağlanabilir durumda.

Facebook için yapılan bu geliştirmelerin devam etmesine beklenirken gündemde yer alan iddialara göre Facebook'ta gizli mesajlaşma özelliği de aktif hale getirilecek.


Teknoloji Haberleri - Sosyal Medya