iPhone’un çip üreticisinden gelen bir sızıntı Apple’dan yeni iPhone’la ilgili temkinli bir yaklaşımın habercisi olabilir.
Apple’ın uzun yıllardır birlikte çalıştığı ve gelecek yeni iPhone’un da çip üreticisi olan Taiwan’lı TSMC, Apple’dan aldığı yeni çip üretimi siparişini basına sızdırdı. Çin’de yayınlanan Economic Daily News’in aktardığı bilgilere göre, Eylül 2017'de piyasaya sürülecek olan yeni iPhone’un A11 olarak isimlendirilecek işlemcisi, 10 nanometre mimariye ve yeni bir entegre fan Teknolojisine sahip.

iPhone'da entegre fan sistemi
Sızıntıya göre TSMC işlemcileri üretmeye 2016'da başladı ve 2017'nin içinde bulunduğumuz ilk çeyreğinde, işlemcilere son halini vermeleri için MediaTek ve HiSilicon şirketlerine göndermeye başladı.

İlginç olan ise TSMC’den gelen rakamlar oldu. TSMC’nin parça tedarikçileriyle konuşan gazete, şirketin temmuza kadar 50 milyon A11 işlemci üreteceğini, ve eğer TSMC tam kapasitesiyle üretime devam ederse, 2017'nin sonunda ise bu rakamın 100 milyona ulaşacağını açıkladı.



Apple geleneksel olarak yeni iPhone’ların son haline Nisan ayı dolaylarında onay veriyor. Henüz iPhone’ların montajına başlanmadığı hesaba katılınca, Apple’ın 2017 sonuna kadar ancak 100 milyon yeni iPhone üretebileceği, TSMC işlemcileri teslim etmekte gecikirse ise bu rakama ancak 2018'de ulaşacağı ortaya çıkıyor.

Teknoloji analizcisi Ewan Spence’in yaptığı karşılaştırmaya göre ise bu rakam, geçen senenin iPhone 7 ve iPhone 7 Plus rakamlarından çok da farklı değil. 2 model içeren 7 serisi için verilen işlemci siparişine göre, 3 model içermesi beklenen yeni siparişte küçük bir artış var.

Apple’ın bu hamlesi, teknoloji çevrelerinde Apple’ın yeni iPhone satışlarına temkinli yaklaştığı şeklinde yorumlanıyor. Şimdiye dek her sene üretim ve satış kapasitesini gözle görülür bir biçimde artırmış olan Apple’ın bu yeni hamlesi, iPhone 8’in beklenen çığır açıcılığı ile ilgili akıllarda soru işareti yarattı. Bazı çevrelerde hayal kırıklığına yol açan bu rakamlara yatırımcıların nasıl yaklaşacakları ise merak konusu.

Shiftdelete