Kökü acı olup yaprakları ve meyveleri tatlıdır. Özünde ise bol miktarda C vitamini bulunur. Bitki zehirli olup bilenen dozlardan daha fazla alınmamalıdır. 1 litre suya 2 çay kaşığı iyice kıyılmış kabuklardan katılıp, kaynatılır ve 2 çay bardağını geçmemek üzere içilir. Yaprakları ve çiçekleri 1 litre suya 25 gram kadar kaynatmak üzere katılır içilir.
Yararları
a) Meyveleri yenildiği zaman yüksek tansiyonu düşürür. Kan dolaşımını hızlandırıp düzene sokar.
b) Ağız yaralarını iyileştirir.
c) Mideyi kuvvetlendirir, iştahı açar.
d) Ateşi düşürür.
e) Hazım bozukluklarına, bağırsaklara iyi gelir, bağırsak iltihaplarını tedavi eder.
f) Öksürüğü keser.
h) Romatizma, siyatik ve eklem ağrılarını geçirir.
i) Safra kesesi hastalıklarını da iyileştirir.
j) Diş çürümelerini ve ağız yaralarını tedavi eder.
Elif


Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
35
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali

Amberbaris Faydaları
10 Mart 2015
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.