İlk oluşum 5 Mart tarihindeki Başak burcunda yaşanacak olan dolunay olacak. Aşk hayatı, çocuklarla ilgili olan konular ve yaşamın her alanını kontrol edeceğimiz bir dolunay olacak bu.

İnce eleyip sık dokuyarak, yanlışa adım atmak istemeyeceğiz.
Bu dolunaya bakıldığında ileriye dönük hedeflerin yeniden ele alınması gerekiyor, yer yer baskı altında hissetsek bile mantıklı bir şekilde gözden geçirildiğinde hiç bir şekilde yorulmak mümkün olmayacak.

13 Mart tarihinde Merkür Balık burcunda seyredecek. Burcunuzla uyumlu gözüküyor fakat astrolojik açıdan bakıldığında Merkür Balık'ta rahat değildir. Zihin karışabilir.

Satürn geri hareketlerinde genellikle bir yapılanma söz konusudur. Dayanıklılık verir. Aralık ayından bu yana mali konularda ne durumlar yaşandığı değerlendirilir.

17 Mart tarihinde bonus bir enerji devreye girecek. Venüs burcunuzda seyrine başlayacak. Gayet olumlu olacak. İçsel anlamda dayanıklılık olacak. Venüs Boğa'da maddi düşünülebilir, ilişkilerde ise karşı tarafa duruşunuzla güvenilir bir insan olduğunuzu ifade edersiniz.

20 Mart tarihinde tam güneş tutulması Balık burcunda gerçekleşecek. Umutlarınız, ümitleriniz ve hedefleriniz ele alınacak. Ertesi gün güneş koç burcuna gireceği için çok önemli bir tutulmadır.

21 Mart tarihinde güneş koç burcuna girdiğinde hedef koymak zorunda kalacak olan Boğa'lar bunun farkında olursa daha iyi olacak. Kendinizi ifade etme anlamında neleri kıstas aldığınız önem taşıyacak.

Geri planda kendinize bakıp biraz daha iyimser bir şekilde konuları ele alabilir, gerçekleri göz ardı etmeden bütün koşulları ve ailevi konuları restore edebilirsiniz.

31 Mart tarihinde Mars Boğa burcunda seyrine başlayacak. Bir yandan aktif olmanız sağlanırken, diğer yandan da boğalar hangi hedefler üzerine odaklanacaklarını belirleyecekler.

AŞK VE İLİŞKİLER

2-8 Mart arası: 6 Mart tarihindeki Dolunay, beraberliğinizde sorunlar varsa, kendinizi mutsuz hissediyorsanız, ilişkinizin geleceği konusunda tepkisel düşünmeniz, eleştirel yönde hareket etmeniz mümkündür. Bir yandan özverili davranmak diğer yandan aradığınızı bulamadığınızı düşünmek zorlayıcıdır. Karşınızdakini mutlu etmek için kendinizden ödün vermeyiniz veya tam tersine yanlış yapan siz iseniz buna bir son veriniz. Bu Dolunay, aşk hakkındaki görüşlerinizi titizleştirici, ince eleyip sık dokurken kendinizi garanti altına alma ihtiyacınızı yükseltici bir oluşumdur.

9-15 Mart arası: 10 Mart tarihindeki görünüm, ikili ilişkilerde partnerinizin hal ve tavırları kendine dönük bir şekilde gerçekleşir. Elinde olmadan, spontan bir şekilde takındığı bu davranışlar, iç dünyanızda sizi bir hayli yorabilir. İkna edici olmayan, hatta bazen sınırını aşan bu davranışların ardındaki sırrı çözmek de kolay olmaz. Ne var ki diye karşılık verir. 12 Mart tarihinde özel veya iş anlamındaki ortaklıklarda bizi bir şeyler içten içe rahatsız edebilir. Bizim ölçülerimize ve prensiplerimize uymayan durumlar yüzünden sıkılırız.

16-22 Mart arası: 17 Mart tarihinde Venüs burcunuz üzerinde transitine başlıyor. Güven duygusu veren işler, ilişkiler. Güzellikleri satın almamızı sağlayan para ve sağlamlık duygusu uyandıran her şeye sahip olmak isteği dönemin etkileri arasında yer alıyor. Hem dış dünyada hem de kendi içinizde huzur, güven ve sağlamlık yönünde olumlu gelişmeleri simgeliyor. Fiziki anlamda sizi çekici kılıyor.

23-31 Mart arası: 24 Mart tarihinde, Venüs-Neptün olumlu görünümünde, karşınıza fırsatlar çıkabilir. Renk, koku, lezzet, düzenleme, şekillendirme gibi çalışmalar için uygun bir gündür. Gönülden kucaklaşmak, sevgiyle yol almak, başkasını kendiniz gibi görerek yardımcı olmak yine bu görünümün şifalı enerjisi altında mümkündür. Dostlarınızla kaynaşabilir, fiziksel görünümünüzle insanları kendinize bağlayabilirsiniz.

İŞ VE KARİYER

2-8 Mart arası: 2 Mart tarihindeki görünüm, iş konularında durumu çok iyi analiz etmek gerekiyor. Mevcut durumunuz bir çok açıdan sizi rahatsız edebilir. Ancak bu, gerginlikle kendinize veya başkalarına yüklenmenize, gereksiz meseleler üzerinde durup zaman kaybetmenize yol açmamalıdır.

3 Mart tarihindeki önemli görünüm, bir yandan aileniz, eviniz, yerleşim yerinizle ilgili konulardaki gelişmeleri, destekleri işaret ediyor. Diğer yandan çalışma hayatınız ve günlük yaşantınızın değişimi ve sürpriz gelişmeleri işaret ediyor. Kısaca hayat size farklı bir pencere, kapı aralıyor. Muhtemel değişimler sayesinde siz de canlanacak, yeni ortamlara, insanlara alışacak ve üstünüzdeki ağırlıklardan kurtulacaksınız. O zaman hoş geldin diyelim güzelliklere.

4 Mart tarihindeki görünüm, kendi aşmak ve yaşamın sıkıntıları karşısında duyduğu endişelerden kurtulmak isteyen bireyin kendi yolunu çizme arzusunun simgesidir. Doğaldır ve hakkıdır. Ancak şu nokta gözden kaçırılmamalıdır. Kişi uygulamak istediği yenilik için her şeyi gözden geçirmiş midir, bütün önlemleri almış mıdır, bu arzusunun temeli güçlü müdür? Bu soruların cevabını çok iyi düşünmek lazım.

5 Mart tarihindeki gergin görünüm, isteklerinizi elde etmek adına mücadele edeceğinizi gösteriyor. Bu mücadelede galip gelmek isteyen kişinin asıl arzusu endişelerinden kurtulmak. Çünkü biliyor ki, arzularına kavuşamadığında hayat lezzetsiz hale gelecek. İçinizdeki öfke ve aşırı arzuların sizi teslim alması mümkündür.

9-15 Mart arası: 11 Mart tarihindeki görünüm zorlayıcı olabilir. Hayatın gerçeklerinden kopuk yaşamamalı, güç ve prestij kazanma arzumuzun bizi esir almasına izin vermemeliyiz. Sağlığımıza özel önem göstermeli, ufak rahatsızlıklarımızı hafife almamalıyız. Öfkeden uzak durunuz. Sizi içten içe rahatsız eden hangi mesele olursa olsun bunun üzerinde mantıklı bir şekilde durmakta yarar var. Çünkü dışa yansıtılmayan bu gerginlik, fiziksel ve ruhsal sağlığınız için zorlayıcı olabilir.

16-22 Mart arası: 17 Mart tarihindeki burcunuzda ilerleyecek Venüs, elit ortamlarda bulunmak, çalışmak, yaşamak arzumuzu güçlendirecek. Huzur hissi veren bakım, estetik, güzellik ürünleri, müzik ve ağız tadının önemsendiği meslek sahipleri için kazandırıcı bir dönem olacaktır. Yönetici olduğu bir burçta ilerlemesi, onun güçlü ışığından, nimetlerinden, olumlu niteliklerinden yararlanmanız anlamına geliyor. 20 Mart tarihindeki Tam Güneş Tutulması Balık burcunda gerçekleşecek. Aileniz, yuvanız, çevreniz, eğitim hayatınızla ilgili konularda ileriye yönelik olarak yaratıcı düşünmenizi, olumlu bir ruh haliyle yaşamı ele almanızı sağlıyor. Egonuzu geriye çekip, dünyaya ılımlı, umutlu bir şekilde yaklaştırıyor. Ancak gökyüzündeki diğer işaretlere baktığımızda, bir yandan da kendi içinizde gergin olduğunuzu, fiziksel ve bedensel anlamda zorlandığınızı görüyoruz. Enerjinizi doğru şekilde yönlendirmek için sağlığınıza özen göstermeyi unutmayınız. Venüs burcunuzda ilerliyor. O toparlanmanızı sağlayacaktır.

23-31 Mart arası: 31 Mart tarihinde, Merkür, Koç burcunda ilerleyecektir. Bu geçiş bazı günler durumları gerginlikle ele almaya neden olabilir. Boğa'ların olumlamalarda bulunmalarını, stresten uzak durmalarını, zihinlerini daha güzel şeyler için kullanmalarını tavsiye ederim. Kolayca gerginleşebiliriz veya bir şeyleri düşünürken sadece kendi işimize gelecek şekilde ele alabiliriz. Buna dikkat etmek lazım. Aynı gün Mars burcunuzda ilerleyecek. Genel olarak iş, ilişki, iş ortaklığı, sağlık ve kariyerinizle ilgili gelişmeleri işaret etmektedir. Girişimleriniz için şimdiden kolları sıvamalısınız. Artık kolaylıkla kendinizi ve isteklerinizi ifade edeceğiniz bir süreç başlıyor. İşinizi büyük bir özen ve dikkatle ve her zamanki çalışkanlığınızla sürdürmenizin size getirileri oldukça fazlalaşacaktır.

PARA

2-8 Mart arası: 1 Mart tarihinde maddi kazanç getirici işlere ihtiyacımız var. Sıkışık durumdan kurtulmak için, yeni bir iş arayışında bulunabiliriz. Mali konularda bütçemiz zorlanabilir. Görüşmelerde bulunarak, değişik bir şeyler yaparak bu duruma çözüm bulmaya çalışacağız.

9-15 Mart arası: 10 Mart tarihinde, ailenizle ortak bölüşümlü bir miras işinin veya ev alış-satış işlemlerinizin dikkatlice gözden geçirilmesi gerekiyor. Hesabınızı iyi yapınız. 13 Mart itibariyle kazanç evimizin yöneticisi Merkür-Balık burcunda seyrine başlayacak. Maddi açıdan rahat ettirecek kazanç alanları yaratabiliriz. Sanatla alakalı işler, yazı ve edebiyat gibi, mistik faaliyetler, sezgi gücüyle yapılan çalışmalar buna dahildir. Hesabımızı bilme vaktidir.

16-22 Mart arası: Maddi konularda 16 Mart tarihinde finansal bölüşümler, ortaklaşa mal ve mülk meseleleri iyice gözden geçirilmelidir. Bir takım anlaşmazlıklar, engellemeler meydana gelebilir. Ortağınız, eşiniz veya başka kişilerle mali konularda yaşanabilecek iletişim sorunlarına karşı dikkatli olunmalıdır.

23-31 Mart arası: 31 Mart itibariyle mali konularda ben hesabı bilmenizden yanayım. Cüzdanımıza, önemli evraklarımıza dikkat edelim, saklayalım, kontrol edelim, gereksiz harcamalardan kaçınalım. Mars, burcunuzda ilerleyecek. 25 Mart tarihindeki Güneş-Satürn görünümü, beklediğiniz bazı destekler, kredi, miras, hukukla alakalı konularda mücadele etmenizi, sabırlı olmanızı gerektirir. Bazı durumlar, engeller nedeniyle işlerinizi ancak 31 Mart sonrası yoluna koyabilirsiniz. Bugün tedbirli davranmayı unutmayın. Aceleyle kararlar vermeyin.

Mart ayı astroloji takviminiz

Pozitif enerjili günler: 1-5-6-14-15-19-23-27-28
Zayıf enerjili günler: 2-3-10-11-17-29-30
Aşkta en şanslı günler: 5-6
Parasal açıdan şanslı günler: 25

Yeniay: 22-23-24

(Ay-Boğa burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 9-10-11

(Ay-Akrep burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Alıntı