Geçen gün bir arkadaşım yaptı içtim, ben tadını çok beğendim.
Umarım sizler de beğenirsiniz.
Öncelikle kaç kişilik yapacaksanız fincan sayısına göre su yerine fincanlara sodayı koyup cezveye döküyorsunuz.
Her fincan sayısına göre iki çay kaşığı kadar kahveyi de ekliyorsunuz. Bu arada ben kahveyi telveli sevdiğim için çay kaşığı yerine tatlı kaşığı kullanıyorum.
Daha sonra şekerli içiyorsanız şekeri ekleyip kısık ateşte pişirmeye başlıyorsunuz.
Pişirmeye başladıktan bir süre sonra zaten kahveniz sodanın da etkisi ile müthiş bir şekil de köpürmeye başlayacaktır. Taşmasına fırsat vermeden cezveden köpükleri alıp fincanlara bölüştürüp tekrar kahvenin kaynamasını bekliyor ve çıkan köpükleri tekrar alıyorsunuz. Bu arada soda, kahve ve çikolata üçlüsünü de denemenizi kesinlikle tavsiye ederim.
Eğer kahvenizi çikolata aromalı bir şekil de içmek isterseniz pişireceğiniz zaman cezvenin içine bir iki parça çikolatayı da ekleyebilirsiniz. Buda kesinlikle tavsiye edebileceğim çok farklı bir lezzet Türk kahvesi olacaktır.
Normal bir şekil de pişireceğiniz kahveniz de köpüklü olabilir ama soda ile pişirdiğiniz kahvenin köpüğünü iki katına çıkaracağınızı lütfen unutmayın ve mutlaka ilk fırsatta bu tarifi deneyerek kahvenizi yapın derim şimdiden afiyet olsun.
Damla



Üyelik tarihi
14 Aralık 2014
Bulunduğu yer
İzmir.
Mesajlar
45.996
Seslenildi
8368 Mesaj
Etiketlendi
235 Konu
Bol köpüklü sodalı Türk kahvesi nasıl yapılır
12 Aralık 2018
Bol köpüklü sodalı Türk kahvesi nasıl yapılır
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Years and years.