VPN nedir?
Erişim engellemelerinin üstesinden gelmenin en kolay yollarından biri bir VPN hizmeti kullanmak. Peki, VPN nedir? Kısaca bahsetmek gerekirse, VPN olmadığınız bir yerdeki fiziksel bir ağa uzaktan bağlanmanızı sağlayan bir sistem. Bu sistem şirketlerin kendi ağına bağlanıp orada işlem yapabilmesi için de oldukça önemli. Ayrıca Android için VPN uygulaması olan ExpressVPN, bu sistemin akıllı telefonlarda kullanılmasını da sağlıyor. Hem profesyonel dünyada hem de özel hayatta birçok kullanım alanına sahip olan VPN, kullanıcıların internette güvenle gezmelerini sağlayan en önemli hizmet.

VPN nasıl çalışır?
VPN temel olarak bilgisayarın fiziksel olarak bulunduğu yerden karşıdaki ağa şifreli bir tünel oluşturuyor. Şifreli olduğu için de dışarıdan görüntülenemiyor. Cihaza özelleşmiş bir ağ sürücüsü kuran VPN hizmeti ayrıca karşıdaki ağdan cihaza bir IP numarası atıyor. Böylece uygulamalara ve yerel adreslere erişim sağlanıyor.

VPN ile ilgili detayları verdiğimize göre ExpressVPN‘in bu konuda nerede olduğuna yakından bakalım.

Android için VPN servisi ExpressVPN
Diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de birçok sosyal medya platformu dönem dönem erişime kapatılabiliyor. İnternetin sınırsız dünyasında bu sınırlara takılı kalmamak için bazen ekstra bir uygulama kullanmak gerekiyor. ExpressVPN de tam bu işi yapıyor. 2009 yılından beri kullanılan uygulama kullanıcının trafiğini hiçbir zaman kaydetmiyor. Bu sayede hiçbir şekilde IP adresinin izi sürülemiyor.

ExpressVPN ile ödemeler de anonim olarak yapılıyor. Uygulama, NSA gibi devlet kuruluşları ile bilgilerinizi paylaşmamasıyla da dikkat çekiyor.

Uygulamanın 94 ülkede konumlanmış hızlı VPN sunucuları bulunuyor. Bu sayede sevdiğiniz sitelere ve uygulamalara engeli hızlıca ortadan kaldırabiliyorsunuz. Uygulamanın bir başka önemli kozu ise 7/24 müşteri desteği sunuyor olması. Canlı destek her konuda müşterilerin yanında olmasıyla öne çıkıyor.

ExpressVPN’i seçmek için 6 sebep
Bir VPN servisi kullanırken en önemli kriterlerden biri mutlaka yüksek hız. Bu uygulama da bu anlamdaki beklentiyi karşılıyor. Yüksek hızlı VPN bağlantısı sunan uygulamada yavaşlatma derdi yok. Sınırsız bant genişliğine sahip olan ExpressVPN, optimize edilmiş 3 binden fazla global VPN sunucusundan oluşan büyük bir ağdan gücünü alıyor.

Windows, MAC, iOS, Android ve Linux için kullanımı kolay uygulamalarla pratikliği artıran ExpressVPN, bu açıdan da kullanıcısı dostu bir performans sergiliyor. Bu da uygulamayı seçmek için geçerli sebeplerden biri. Herhangi bir cihazdan hızlıca kurulum yapılan uygulama neredeyse tek tuşla VPN bağlantısını gerçekleştiriyor.

Herhangi bir sunucudan ve dünyanın her yerinden anonim bir şekilde indirme yapabilmek de ExpressVPN‘in kozlarından biri. Sınırın olmaması uygulamanın elini güçlendiriyor.

VPN hizmetinde verilerin gizliliği son derece önemli. Uygulamayı seçme sebeplerinden biri de Offshore gizlilik korumasına sahip olması. Bağlantı ya da aktivite kaydına gerek olmadan hizmet veren uygulama, İngiliz Virgin Adaları merkezli.

Kendini güvende hissetmek de VPN kullanımında oldukça önemli bir konu. 256-bit AES şifreleme, DNS/IPv6 sızıntı koruması, kill switch, ve ayrık tünelleme ile korsanlara ve izlenmeye karşı koruma sağlayan uygulama izlenmeye karşı kullanıcıyı güvende hissettiriyor.

ExpressVPN’i kullanmış ve memnun kalmamış olabilirsiniz. Bunun için de bir plan bulunuyor. 30 günlük para iadesi garantisi ile birlikte deneyebileceğiniz uygulamayı satın aldığınız ve beğenmediyseniz, tüm planlarda sorgusuz sualsiz geri ödeme alabiliyorsunuz.