Forumunuz.Com

Forumunuz.Com (https://www.forumunuz.com/)
-   Diğer Dinler (https://www.forumunuz.com/diger-dinler/)
-   -   İmamilik (https://www.forumunuz.com/diger-dinler/4937-imamilik.html)

Asrevya 17 Şubat 2015 19:13

İmamilik
 

Ali’nin imam olması gerektiğini, bunun Peygamber‘in buyruğu, dinin özü anlamını, içerdiğini savunan görüşe İmamilik denir. Bunun kaynağı Peygamberin ölümünden sonra ortaya çıkan “imamlık” sorunudur.

Bu kuruluşa göre, peygamber sağlığında, birkaç kez Ali’yi kendi yerine imam olarak görevlendirmiş, onu eylemsel olarak imam yapmıştır. Öyleyse bu geleneğe uymak sünnettir. Burda sünnet, Peygamberin yaptığını yapmak, yapmadığını yapmamak, onun sözlerine, eylemlerine uymaktır. Oysa, onun ölümünden sonra, sözü yerine getirilmedi, sünnete uyulmadı, seçime gidilerek Ebu Bekir imam (halife) olarak görevlendirildi. Ondan sonra gelenler de sünnete uymadılar, Osman, Ömer imam seçildi, hepsinden sonra Ali imamlığa getirildi. Oysa ilk imam olması gereken Ali’ydi.

İmamilik, halife seçiminden doğmuş, sonraları daha geniş boyutlara ulaşmış, yayılmış, yeni bir içerik kazanarak mezhep kılığına girmiştir.

Alıntı




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:20.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9   Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.

Site kurucuları: Damla ve Meltem