Bayram namazı sonrasında İsrail polisinden sert müdahale

Mescid-i Aksa'da kılınan bayram namazı sonrası, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya baskınlarını engellemek isteyen Filistinlilere, İsrail polisi sert müdahalede bulundu.

Bugün İsrail işgalindeki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da on binlerce Müslüman bayram namazını kıldı.

Kudüs İslami Vakıflar Basın Sözcüsü Firas Dibs, Harem-i Şerif’te yüz elli bini aşkın Müslümanın bayram namazını kıldığını söylerken kısa bir süre sonra İsrail polisinin sert müdahalesi Mescid-i Aksa’yı adeta bir savaş alanına çevirdi.

Bir anda bölgeye gelen ve Müslümanlara sert müdahale etmeye başlayan İsrail polisi göz yaşartıcı gaz ve ses bombası attı.

İsrail askeri, Yahudi yerleşimcilerin, namazın hemen ardından Mescid-i Aksa’ya baskınlarını engellemeye çalışan Filistinlilere, Harem-i Şerif’in içinde müdahale etti. İsrail polisi, Filistinlilere biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti. Yaşanan arbede sonrasında çok sayıda insanın yaralandığı açıklandı.

İsrail polisinin, Kurban bayramı namazının ardından Mescid-i Aksa’daki Filistinlilere göz yaşartıcı gaz ve ses bombalarıyla saldırdığı açıklandı. İsrail polisinin bazı Filistinlileri gözaltına aldığı belirtildi.

Reuters’ın aktardığı son dakika haberinde, İsrail güçlerinin açıklamasına yer verildi. Açıklamada, rahatsızlıktan dolayı bölgeye gelindiğini ve ‘göstericilerin dağıtıldığı’ ifadesi kullanıldı.