Fransız Ratatouille Tarifi, Ratatouille Yapılışı
Ratatouille Tarifi İçin Malzemeler
2 adet orta boy kabak
2 adet orta boy patlıcan
2 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
3 dal taze biberiye
Üzeri için:1/2 çay bardağızeytinyağı
Ratatouille Tarifi Nasıl Yapılır?
Patlıcanları kabuklarıyla birlikte ince ince ve yuvarlak bir biçimde doğrayın.
Tuzlu suyun içerisinde 15 dakika kadar acı suyunun çıkması için bekletin. Ardından suyunu süzdürün.
Kabakları ince ince doğrayın. Domatesleri de aynı boyut ve şekillerde doğrayın.
Tüm sebzeleri bir kabın içine alın. Üzerlerine zeytinyağı, tuz ve baharatları ilave edin.
Demir döküm tavanızı yağlayın. Tüm sebzeleri tek tek aralarında az boşluk kalacak şekilde dizin.
Üzerlerine zeytinyağı gezdirin.
Daha önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servis edin.
Penia

Şimdi Daha Deliyim

Üyelik tarihi
25 Nisan 2015
Bulunduğu yer
Adana
Mesajlar
35.875
Seslenildi
2758 Mesaj
Etiketlendi
343 Konu
Ruh Hali

Fransız Ratatouille Tarifi, Ratatouille Yapılışı
03 Eylül 2019
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.